Gabriel Berca, propus pentru functia de ministru al Internelor

Senatorul bacauan Gabriel Berca a fost mandatat sa ocupe fotoliul de ministru al Administratiei si Internelor (MAI) în Guvernul lui Mihai Razvan Ungureanu. El va fi ministru de Interne doar daca Guvernul Ungureanu va trece de Parlament. Berca il înlocuieste pe Traian Igas, care a detinut acesata functie mai bine de un an.

Noul ministru al MAI si-a început cariera politica în Bacau, sub semnul Aliantei pentru România (ApR). Ulterior, împreuna cu un grup mare a migrat în Partidul Umanist Român si în 2004, în Partidul National Liberal (PNL), Organizatia Bacau. Prima functie publica a fost de cosilier la CET, dupa ce Primaria Bacau a devenit liberala. În  2005, Gabriel Berca primeste numirea în functia de prefect. Doi ani mai târziu, acesta este desemnat Secretar General al Guvernului, în timpul premierului Tariceanu. În 2008, candideaza pe listele PNL, în colegiul din municipiul Bacau, pentru un mandat de senator în Parlamentul României. Un an mai târziu, senatorul Gabriel Berca nu se mai regaseste în actiunile liberalilor bacauani si decide sa treaca la Partidul Democrat Liberal (PDL), unde preia conducerea Organizatiei Judetene.

 Gabriel Berca are un apartament si o masina

Senatorul Gabriel Berca are un apartament în Bacau, de 102 metri patrati, dar si un Volkswaggen Passat luat în leasing. Potrivit propriei declaratii de avere, Gabriel Berca detine, din 2007, un apartament în municipiul Bacau. De când era prefect, Berca si-a achizitionat un autoturism Skoda (2006), dar si un Volvo, pe care l-a vândut cu 10 mii de euro. Banii i-a folosit pentru avansul la masina care o conduce acum, un Volkswaggen Passat, model nou, care a costat peste 46 de mii de euro, pentru care a dat un avans de 16 894 de euro.
Veniturile declarate ale familiei Berca sunt compuse din veniturile obtinute ca senator dar si din banii câstigati ca inginer de sotie, la CET Bacau, de unde a fost disponibilizata. Gabriel Berca a câstigat în ultimul an, senator, doar 53 052 de lei. În acelasi timp, sotia lui, Corina Berca a câstigat 25 546 de lei, ca inginer la CET dar si 5185 la Transelectrica. Veniturile familiei s-au rotunjit si cu salariile compensatorii primite de sotie, în valoare de 2035 de lei.
Gabriel Berca face parte, în Parlamentul României, din „Comisia pentru cercetarea abuzurilor, combaterea coruptiei si petitii“. El a fost ales, în 2008, senator în colegiul din municipiul Bacau. Ieri, a primit propunerea de a face parte echipa Executivului, condus de Mihai Razvan Ungureanu, care are nevoie de a primi votul Parlamentului pentru a fi validat.

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , , , , ,

Un comentariu

  1. Alex_G spune:

    Dacà tot face parte din comisie, hai sà facem o comparatie: eu si sotia castigàm undeva pe la 35000 de € pe an, adicà undeva pe la 150000 de RON pe an (tràind într-o tarà din CEE); avem o casà în oras de vreo 95 de m² (încà mai plàtim credit) si o masinà de sase ani ce a costat 17000 de € nouà … !
    Senatorul nostru drag are o masinà nouà ce costà 46000 de € si o casà de 100 de m² (nu stiu ce valoare are …) la 20000 de € pe an ! Cum poate atunci sà se plânga românul de viata grea si scumpà ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com