Se infiinteaza Forul Civic de Cultura si Educatie (Foto)

Sâmbata, 22 februarie, la invitatia presedintelui Fundatiei Culturale „Georgeta si Mircea Cancicov“, Victor Munteanu, a avut loc întâlnirea grupului de initiativa a Forului Civic de Cultura si Educatie, organism care doreste sa fie reprezentativ la nivel judetean, din care fac parte profesori universitari, scriitori, specialisti în patrimoniu sau jurnalisti. Sursa Adevarul

Uniunea Armenilor din RomaniaÎntâlnirea grupului de initiativa a Forului Civic de Cultura si Educatie a avut loc, sâmbata, de la ora 10.00,  la sediul Uniunii Armenilor din România, Filiala Bacau, de pe strada Oituz 54. Au venit la invitatia presedintelui Fundatiei Cancicov, profesorii universitari Vasile Puiu, Ion Deju, Neculai Lupu, Ioan Danila, scriitorii Ion Lupu, Ioan Stoica, Ion Timaru, artistul Gheorghe Gozar s.a. Dupa ce Victor Munteanu a facut, timp de mai bine de o ora, prezentarea a ceea ce va fi Forul Civic de Cultura si Educatie, au urmat numirile pentru ocuparea provizorie a functiilor de conducere ale noului organism creat. Presedintele interimar al Forului Civic de Cultura si Educatie a fost desemnat profesorul Vasile Puiu, în functia de vicepresedinti au fost numiti Ion Deju, Ion Deju si Vasile PuiuIon Lupu si Gheorghe Gozar. Functia de secretar a fost atribuita scriitorului specializat si în domeniul juridic, Ioan  Stoica.

Forul Civic de Cultura si Educatie urmeaza sa încheie protocoale cu toate institutiile care, prin activitatea lor, au tangenta cu educatia si cultura. Mai mult, se va încerca obtinerea unui imobil, aflat pe domeniul public, administrat de Primaria Bacau, în care membrii acestuia sa-si desfasoare activitatea. Cât de curând urmeaza sa fie înfiintat si Clubul Scriitorilor si Artistilor Bacauani. Victor Munteanu, presedintele Fundatiei Cancicov doreste ca Forul sa aiba un rol consultativ în majoritatea problemelor din Forul Civic de Educatie si Culturadomeniul cultural, finantate din bani publici. Este vorba de organizarea Zilelor Bacaului, a Zilei Internationale a Copilului, dar si atunci când se acorda titlul de cetatean de onoare, când sunt finantate proiecte culturale si educative de la bugetul local, carti, distinctii, s.a. Curând urmeaza sa fie facuta înregistrare Forului Civic de Cultura si Educatie, care ar putea deveni unul reprezentativ la nivelul judetului Bacau, prin calitatea membrilor si actiunile desfasurate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com