Se împart, cu programare, locurile de veci de la Cimitirul Sarata 2

Zilele acestea, Primaria Bacau începe distribuirea locurilor de veci, cu programare, create odata cu înfiintarea Cimitirului Sarata 2. Pentru o scurta perioada, bacauanii nu vor mai avea grija „zilei de mâine“ când vor trebui sa fie îngropati. Cei care mor în perioada distribuirii mormintelor au prioritate, afirma oficialii primariei.

Cimitirul Sarata 2 (1)Odata cu înfiintarea si punerea în functiune a noului cimitir, se încheie si criza mormintelor din municipiul Bacau. Primaria Bacau avertizeaza ca pentru a se evita aglomeratia la distribuirea locurilor de veci s-a facut o programare a celor care au depus cereri în anii anteriori. Astfel, cererile din fiecare an vor fi procesate într-o luna. Una din conditiile pentru acordarea locului de veci este ca viitorul beneficiar sa nu mai fi detinut, cu acte, un astfel de loc. Cine moare în timpul programarii („urgentele) va primi loc de veci imediat.„Primaria Municipiului Bacau începe distribuirea locurilor de veci situate în Cimitirul Public „Sarata II”. Pentru evitarea aglomeratiei, distribuirea locurilor de veci se va realiza conform urmatorului program:

  1. În luna iulie, vor fi acordate locuri de veci persoanelor care au depus cereri în cursul anului 2012

Saptamâna 1 Literele AG

Saptamâna 2 – Literele HN

Saptamâna 3 – Literele OT

Saptamâna 4 – Literele UW

  1. În luna august vor fi acordate locuri de veci persoanelor care au depus cereri în cursul anului 2013

Saptamâna 1 Literele AG

Saptamâna 2 – Literele HN

Saptamâna 3 – Literele OT

Saptamâna 4 – Literele UW

  1. În luna septembrie vor fi acordate locuri de veci persoanelor care au depus cereri în cursul anului 2014

Saptamâna 1 Literele AG

Saptamâna 2 – Literele HN

Saptamâna 3 – Literele OT

Saptamâna 4 – Literele UW

  1. Începând cu luna luna octombrie, vor fi onorate cererile depuse în anul 2015

Saptamâna 1 Literele AG

Saptamâna 2 – Literele HN

Saptamâna 3 – Literele OT

Saptamâna 4 – Literele UW

 

Exceptie de la aceasta programare fac urgentele“, precizeaza Ionut Tomescu, purtatorul de cuvânt al Primariei Bacau.

Cimitirul Sarata 2 (2)

Persoanele care au depus cereri la Registratura Primariei Bacau se pot prezenta, conform programarii, la sediul administrativ al cimitirului Sarata II, de luni pâna vineri, între orele 09.00 – 14.00.  Distributia locurilor de veci se va face în baza unui document de identitate al solicitantului (Buletin de Identitate/ Carte de identitate), în copie si original. „În cazul unei familii, sunt necesare actele de identitate ale sotului si ale sotiei, pentru repartitia a doua locuri. De asemenea, este necesara adeverinta ca solicitantul nu detine sau nu a detinut, în ultimii trei ani, locuri de veci în alte cimitire publice din municipiul Bacau. Adeverinta se elibereaza de la sediul din Cimitirul Central al firmei ”Luvis”“, a precizat Ionut Tomescu.

 

Persoanele care nu au depus pâna acum o solicitare si doresc sa obtina un loc de veci în Cimitirul ”Sarata II”, pot depune o cerere în acest sens, la registratura Primariei municipiului Bacau. Conditia pentru a primi un loc de veci este sa nu mai fi detinut unul în ultimii trei ani. Locurile de veci nu se pot vinde, nu se pot înstraina, dar pot fi lasate mostenire. Cimitirul Sarata II  are o capacitate de circa 10.500 de locuri, dintre care 5.100 de locuri sunt simple si 2.700 sunt duble. Acestea vor fi repartizate locuitorilor municipiului Bacau, indiferent de convingerile religioase. „Locurile de veci se repartizeaza pentru sapte ani sau pentru 25 de ani. Taxa de întretinere anuala a unui loc de veci este de 30 de lei, pentru un loc simplu, respectiv de 60 de lei, pentru un loc dublu, iar la intrarea în posesie se va plati  200 lei locul simplu, pentru o perioada de sapte ani, si 300 de lei, locul simplu, pentru o perioada de 25 de ani“, se mai arata în comunicatul Primariei Bacau.

Cimitirul Sarata 2 (1)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com