Schweighofer lanseaza Timflow, sistemul de monitorizare prin GPS a transporturilor de bustean

Masura face parte din planul de actiune al companiei pentru a asigura un lant de aprovizionare sustenabil în România
• Cresterea transparentei în lantul de aprovizionare
• Toate camioanele ce transporta bustean catre Holzindustrie Schweighofer vor fi echipate cu dispozitivul de monitorizare prin GPS
• Informatiile GPS vor fi disponibile online: www.timflow.com


Holzindustrie Schweighofer lanseaza un sistem complex de monitorizare prin GPS a transporturilor de busteni, parte integranta a planului sau de actiune pentru asigurarea unei industrii sustenabile de prelucrare a lemnului în România. Respectându-si angajamentul de a lupta împotriva taierilor ilegale, compania îsi bazeaza abordarea pe un dialog constructiv si o comunicare transparenta cu ONG-urile de mediu si pe un sistem de control sporit al lantului sau de aprovizionare. Holzindustrie Schweighofer nu recolteaza lemn, dar solicita transportatorilor sa îsi echipeze toate camioanele care vin la fabricile sale cu dispozitive GPS pentru sistemul Timflow. Pentru maximizarea transparentei în lantul de aprovizionare, acest sistem permite identificarea exacta a rutei livrarilor pâna la locul de încarcare.

Masurile propuse prin planul de actiune al Holzindustrie Schweighofer sunt mai stricte decât cerintele legale si stabilesc noi standarde de control în industria prelucrarii lemnului din România. Fiecare dintre cele peste 400 de camioane care transporta busteni catre fabricile de cherestea ale Holzindustrie Schweighofer este echipat cu un dispozitiv GPS care permite înregistrarea cu precizie a rutei parcurse, de la locul de încarcare pâna la poarta fabricilor, unde toate informatiile sunt verificate.

Pentru a asigura o transparenta maxima, setul de date pentru fiecare transport va fi facut public, pe www.timflow.com. Utilizatorii înregistrati vor putea vedea înregistrarile GPS si fotografiile transporturilor ajunse la destinatie. De asemenea pot solicita avizul de însotire si documentele de provenienta. În plus, utilizatorii pot raporta nereguli sau suspiciuni despre anumite transporturi catre expertii de conformitate ai Holzindustrie Schweighofer, care vor analiza imediat si vor comunica autoritatilor daca s-au descoperit nereguli.
Mai multe informatii despre utilizarea Timflow
Prima testare a sistemului Timflow a avut loc în luna ianuarie, iar de la 3 aprilie 2017 va fi disponibil website-ul www.timflow.com. În prima luna de functionare se vor colecta, pentru optimizarea sistemului, informatii de la partile interesate. Toate partile interesate sunt invitate sa ofere sugestii prin intermediul formularului de contact de pe website. Informatiile de pe www.timflow.com vor fi disponibile utilizatorilor care se înregistreaza. Pentru a obtine informatii despre transporturi, utilizatorii trebuie sa introduca numerele de înmatriculare ale camioanelor si data livrarii. Pentru a proteja datele personale ale soferilor de camion, informatiile GPS precum si alte detalii solicitate se pot oferi dupa 24 de ore. Informatiile despre transporturi vor fi disponibile publicului larg pentru maximum 30 de zile. În contextul prevederilor legale, informatiile colectate vor fi stocate timp de 5 ani si pot fi oferite structurilor guvernamentale si autoritatilor române oricând în acest interval de timp.

Informatii suplimentare
Noile masuri Holzindustrie Schweighofer pentru o industrie forestiera sustenabila
• Holzindustrie Schweighofer sustine introducerea standardelor FSC® în România prin plata unui bonus de 10 RON/m3 pentru bustenii certificati FSC®
Pentru a asigura un lant de aprovizionare durabil în România, care sa îndeplineasca standardele înalte ale FSC®, Holzindustrie Schweighofer plateste furnizorilor sai un bonus pentru bustenii certificati FSC®. Din 2012, Holzindustrie Schweighofer a platit un total de 4,77 milioane RON (€1,04 milioane) pentru acest bonus FSC®.
• O mai buna consultare cu partile interesate
Pe parcursul ultimilor doi ani, Holzindustrie Schweighofer a îmbunatatit si a intensificat dialogul cu toate partile interesate.
• Audit cuprinzator realizat de renumitul grup Indufor
În ianuarie 2016, Holzindustrie Schweighofer a analizat procesele sale interne în profunzime. Firma de consultanta finlandeza Indufor a examinat toate procesele, precum si lantul de aprovizionare si toate fabricile din România. Concluzia raportului: sistemul de due diligence al Holzindustrie Schweighofer depaseste cu mult reglementarile în vigoare si e în perfecta conformitate cu standardele stabilite de Regulamentul EUTR.
• Controale stricte pentru zone cu risc
Holzindustrie Schweighofer a dezvoltat un sistem pentru minimizarea riscurilor, sistem bazat pe harti ale Asociatiei pentru Certificare Forestiera, care identifica zone de risc pentru taieri ilegale. În cazul în care Holzindustrie Schweighofer cumpara lemn din aceste zone sau din depozitele situate în imediata apropiere a parcurilor nationale sau a padurilor virgine, angajatii nostri verifica documentele necesare recoltarii legale a lemnului (actul de punere în valoare, amenajamentul silvic) cu atentie maxima.
• Echipa de conformitate consolidata
Un proces riguros de due diligence necesita un numar adecvat de experti bine instruiti. Recent, Holzindustrie Schweighofer si-a dublat echipa, pâna la 16 experti care lucreaza pentru companie.
• Renuntarea la furnizorii care nu respecta politica de achizitii a Holzindustrie Schweighofer
În cazul în care furnizorii nu respecta politica de achizitii a companiei, acestia sunt exclusi din lantul de aprovizionare.
• Holzindustrie Schweighofer nu accepta lemn provenit din parcurile nationale
Holzindustrie Schweighofer a implementat în România politica „Zero transporturi din parcurile nationale”, desi legislatia permite recoltarea lemnului din zonele tampon ale parcurilor nationale si în cazul taierilor de igienizare.
• Training de conformitate si anti-coruptie
Pentru angajati, în special pentru cei care se ocupa de achizitii, Holzindustrie Schweighofer organizeaza în mod regulat training-uri de conformitate si anticoruptie.
• schweighofer-initiative.org
Holzindustrie Schweighofer este angajat într-un dialog public transparent si deschis. Site-ul web www.schweighofer-initiative.org este parte a contributiei companiei la acest demers si prezinta eforturile de a îmbunatati dialogul deschis pe teme de sustenabilitate în industria lemnului.
• Dialogul deschis cu ONG-urile
Holzindustrie Schweighofer este angajat într-un dialog deschis si concret cu ONG-urile si societatea civila. Obiectivul comun este acela de a asigura prelucrarea sustenabila a lemnului si de a identifica orice potential pentru optimizare.
Despre Grupul Schweighofer
Grupul Schweighofer îsi are originile într-o afacere de familie austriaca, cu peste 400 de ani de experienta în industria de prelucrare a lemnului. În prezent, Grupul este activ în industria de prelucrare a lemnului din Europa, având activitati si în productia de viscoza, productia de bioenergie, silvicultura si afaceri imobiliare. Divizia industriala a Grupului Schweighofer opereaza în România trei fabrici de cherestea si doua fabrici de productie a panourilor din lemn, o fabrica de cherestea în Germania si o fabrica de viscoza în Austria. Grupul este lider în industria europeana a prelucrarii lemnului, având la momentul actual aproximativ 3.700 de angajati. Holzindustrie Schweighofer exporta produsele sale în peste 70 de tari din întreaga lume.

Impartaseste

administrator a etichetat acest articol cu: , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com