Schimb de experienta prin „Leonardo da Vinci“ la Colegiul „Gheorghe Vranceanu“

Colegiul National „Gheorghe Vranceanu“ din Bacau este partener într-un proiect „Leonardo da Vinci“, care vizeaza îmbunatatirea metodelor de învatare în limba engleza.

În perioada 15-19 februarie, 21 de profesori din Norvegia, Slovacia, Germania si Spania au ocazia sa vada cum functioneaza sistemul de învatamânt românesc, concret, la unul din liceele de elita ale Bacaului. În prima zi a vizitei au putut socializa cu elevii si au fost condusi sa vada laboratoarele si dotarile scolii. „Prin acest proiect „Leonardo da Vinci“, fiecare merge la fiecare. Si noi le-am vizitat tarile, acum a venit rândul lor. Noi mai avem de facut o vizita în Spania, în octombrie“, a spus profesorul de engleza Diana Popa, coordonatorul proiectului. În afara de un plus de imagine pentru Bacau, proiectul „Teaching methods in english“, finantat cu 25 de mii de euro, din fonduri europene, are ca beneficiari 20 de profesori de la Colegiul „Gheorghe Vranceanu“, dar si indirect, 150 elevi. Printre obiectivele proiectului se numara dezvoltarea abilitatilor profesionale, beneficii lingvistice, prin folosirea limbii engleze; beneficii interculturale, prin descoperirea culturii ?arilor implicate în proiect.

 

Proiectul „Teaching methods in english“ se va încheia la sfârsitul lui 2012. Fiecare echipa va avea de realizat un studiu. Profesorii bacauani vor scrie despre impactul noilor tehnologii în educatie, germanii, despre managementul institutional, spaniolii vor realiza un studiu despre rolul profesorului si modul în care trebuie conduse lectiile, norvegienii vor face chestionare iar slovacii vor pune toate informatiile pe un site, realizat special pentru proiect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com