Scaunul lui Constantin Apostol de la ADR NE se clatina. Magistratii l-au condamnat la doi ani de inchisoare, cu suspendare

Directorul ADR NE, Constantin Apostol, a fost condamnat  astazi, la doi ani de închisoare, cu suspendare, pentru complicitate la Constantin ApostolConstantin Apostolfals si folosirea de acte incomplete la o finantare europeana. Judecatoria Bacau le-a dat aceeasi pedeapsa si celorlalti inculpati din dosar: Gabriela Ciubotaru (Inter-Print), sotia deputatului liberal Lucian Ciubotaru, si subordonatilor lui Apostol: Ioan Sauciuc Romeo, Ionel Popa si Gheorghe Harja. Ei au de platit si 689.581 de lei, in solidar, catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, care s-a constituit parte civila în proces. Decizia instantei bacauane poate fi atacata cu apel în 10 zile.

Constantin Apostol (2)Constantin Apostol a mai fost implicat în scandaluri cu rasunet, dar fara efect în plan juridic. Este vorba de cumpararea sediului ADR NE din Piatra Neamt, de acordarea unor finantari europene preferentiale, în Bacau sau Iasi, de neregulile la construirea Pasajului Subteran din Bacau dar si de alte proiecte, pentru care România a fost penalizata prin retinerea unor sume din fonduri europene. Constantin Apostol conduce din 1999, de cand a fost infiintata, Agentia de Dezvoltare Regionala Nord Est. Este considerat cel mai influent factor de decizie în manevrarea fondurilor europene si singurul lider regional care si-a pastrat fotoliul, indiferent de schimbarea puterii politice.

Decizia de astazi a Judecatoriei Bacau clatina increderea „caracatitei“ cladite în mediul institutional si de afaceri din toata Moldova. Nimeni nu este vesnic, chiar nici regele fondurilor europene din Moldova, Constantin Apostol, numit pe viata in functia de director al ADR NE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com