Scandal: Sala de Atletism, transformata din nou in talcioc

 

Inchirierea Salii de Atletism pentru organizarea unui targ a nascut un scandal monstru. Mihai Tulbure, directorul de la Camera de Comert si Industrie (CCI) Bacau l-a reclamat pe Georgel Cojocaru, directorul Directiei Judetene de Sport,  la prefect si Curtea de Conturi si a transmis un comunicat prin care isi manifesta, argumentat, ingrijorarea pentru distrugerea pistei Salii de Atletism in care s-au investit peste 600 de mii de lei (6 miliarde vechi). Reprezentantii Camerei afirma ca Bacaul are suficiente sali in care pot fi organizate targuri si ca Sala de Atletism ar trebui sa fie un loc doar pentru sportivi. Pe de alta parte, Georgel Cojocaru afirma DJS are nevoie de bani si ca scandalul este determinat de interesele CCI Bacau

 

Directia Judeteana de Sport (DJS) Bacau a decis sa inchirieze Sala de Atletism unei firme din Iasi, AD Management Services, care va organiza in urmatoarea perioada “Targul de Paste”. Pe pista de atletism, pentru care DJS a cheltuit peste 600 de mii de lei, bani publici, vor fi standuri expozitionale din aluminiu, iar mochetele, in valoare de peste 70 de mii de lei, vor fi calcate in picioare de mii de bacauani. De mai bine de doi ani, Sala de Atletism nu a mai gazduit niciun targ, motivat de faptul ca s-au realizat investitii. Nevoia de bani l-a facut pe directorul Georgel Cojocaru sa-si incalce cuvantul. Dealtfel, directorul bacauan si-a pus semnatura si pentru organizarea petrecerii de Revelion, numita “Inferno”, pe care a anulat-o dupa aparitia unor materiale in presa.

 

„Cand au inceput investitiile la Sala de Atletism, noua ni s-a spus ca nu se mai organizeaza expozitii pentru a nu fi afectata pista, in care s-au investit 6 miliarde de lei, bani publici. La fel, nu ne-au permis sa facem in sala „Topul oamenilor de afaceri”, pentru acelasi motiv. Noi am inteles acest lucru si le-am dat dreptate. Iata ca acum Directia Judeteana de Sport inchiriaza sala unei firme din Iasi pentru organizarea unui targ. Nu avem nimic impotriva organizarii acestui eveniment, dar Bacaul are mai multe sali in care pot fi organizate targuri. Acesta se putea face la Central Plaza sau la Centrul de Afaceri si Expozitii „Mircea Cancicov”. Am reclamat organizarea acestui targ atat prefectului, secretarului de stat Doina Melinte, Curtii de Conturi dar mass-mediei. Trebuie sa oprim distrugerea bunurilor publice, de dragul unor interese”, ne-a declarat Mihai Tulbure, directorul CCI Bacau.

 

De partea cealalta, Georgel Cojocaru afirma ca merita sa inchirieze sala pentru 5 zile, atata timp cat Directia Judeteana de Sport va primi astfel 5500 de euro. Directorul DJS a mai spus ca decizia pentru inchirierea salii a fost luata din cauza bugetului redus al institutiei, pentru a putea achizitiona medicamente sportivilor.

„Noi ne finantam de la Buget si din fonduri proprii. Pentru a face rost de bani am fost nevoiti sa inchiriem sala. Vom primi 5500 de euro. Camera de Comert face scandal deoarece au si ei interese”, a spus Georgel Cojocaru.

 

In urmatoarele zile sunt asteptate reactiile publice ale autoritatilor dar si sportivilor, nevoiti sa se antreneze timp de o saptamana in aer liber.

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com