Pe 1 mai se finalizeaza dosarul lui Stavarache

Vasile Botomei vrea sa-l aduca pe Romeo Stavarache in fata judecatorilor. El crede ca primarul va plati pentru refuzul de a-i elibera autorizatia de functionare si pentru demolarea spatiilor de pe strada Republicii 27. Avocatul bacauan crede ca instantele ii vor face dreptate si ca primarul bacauan va fi judecat pentru abuz in serviciu dar si pentru complicitate la distrugere in cazul demolarii spatiilor de la Bartolo. Zilele acestea a primit o rezolutie, semnata de prim-procurorul Parchetului Judecatoriei Bacau, Adrian Majeri, din care reiese ca procurorul de caz, care cerceteaza acuzatiile avocatului la adresa primarului Stavarache are termen de finalizare a rechizitoriului pana in data de 1 mai.

 

„Vazand ca nici acum nu s-a finalizat cercetarea primarului Romeo Stavarache, pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, am facut o sesizare prim-procurorului de la Judecatoria Bacau, care a raspuns prin aceasta rezolutie.

Constatand ca exista elementele materiale ale infractiunii de abuz in serviciu in forma continuata, obiective cat si subiective, prin existenta faptelor dar si a persoanei lezate, prim-procurorul Majeri a dispus finalizarea rechizitoriului pana in data de 1 mai.

Practic, dupa aceasta data se va pune in miscare urmarirea penala pentru inginerul Romeo Stavarache. Acesta risca 3 ani de puscarie, daca va fi gasit vinovat de instanta, in baza articolului 246 din Codul Penal, coraborat cu incalcarea legii contenciosului administrativ. Pana acum, dosarul s-a aflat la procurorul Carmil Roca, dar a ramas nesolutionat. Daca acesta nu finalizeaza cercetarile, atunci va fi amendat”, afirma Vasile Botomei.

 

Zaharia de la DSVSA este cercetat intr-o speta similara

Avocatul Botomei incearca sa obtina din partea Justitiei acelasi raspuns pe care l-a obtinut in cazul lui Vasile Zaharia, director la Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Bacau, care este cercetat din septembrie 2010. Romeo Stavarache dar si Vasile Zaharia nu au respectat hotararile judecatoresti definitive si irevocabile si nu au pus in aplicare executarea acestora. In plus, actiunile administrative ale primarului Stavarache au fost facute adesea cu o vadita rea credinta. In ajunul Craciunului, avocatului Botomei i-a venit o somatie de la primarie, prin care i se cerea ca in zilele de Craciun sa-si demoleze spatiile de la Bartolo. Pe 28 decembrie, buldozerele au demolat incaperile avocatului bacauan. „Voi obtine, ca si in cazul lui Vasile Zaharia, urmarirea penala a primarului Romeo Stavarache. Cred ca in 2012 toate acestea vor da roade”, a mai spus avocatul Vasile Botomei.

Un comentariu

  1. enola gay spune:

    Lui Romika i-ar placea la pxxxrie ..mancare ..baieti ..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com