Ambasadorul SUA a marcat Ziua Internationala a Romilor la Vizuresti

Ziua Internationala a Romilor a fost luata in considerare si de Mark Gitenstein, ambasadorul Americii din Romania. Potrivit unui comunicat al Ambasadei SUA, vineri, 8 aprilie, acesta a participat la un program artistic, ca invitat al Scolii “Smaranda si Dumitru Roman” din satul Vizuresti, comuna Ciocanesti, judetul Dambovita.

 

In deschiderea programului artistic pregatit de copiii de la gradinita si scoala din Vizuresti au luat cuvantul directorul scolii, Ion Nila, Ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark H. Gitenstein, prefectul de Dambovita, Iancu Caracota, presedintele Consiliului Judetean Dambovita, Florin Popescu, si inspectorul general adjunct pentru educatie, Iulian Brezeanu.

 

Spectacolul facut de copiii din Vizuresti a cuprins dansuri si cantece traditionale si scenete de teatru si pantomima cu subiect din istoria etniei rome.

Scoala si gradinita din Vizuresti fac parte dintr-un program prin care Asociatia Ovidiu Rom ajuta copiii din familiile defavorizate sa poata merge la gradinita si la scoala. In Vizuresti, 37 de familii beneficiaza de programul „Fiecare copil in gradinita”.

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com