Sarbatoare la Scoala Nationala de Pregatire a Agentilor de Penitenciare Targul Ocna (Galerie foto)

Pe  25 august 2011, la sediul  Scolii Nationale de Pregatire a Agentilor de Penitenciare – Tîrgu Ocna  a avut „Festivitatea de absolvire a promotiei 2011“.

Au finalizat cursurile  199 de tineri, din care 169 baieti si 30 fete din Romania). Dintre ei, 10  sunt din Republica Moldova. La eveniment au venit si reprezentanti din partea Ministerului Justitiei, Ministerului Educatiei si Cercetarii, Tineretului si Sportului, Ministerului Comunicatiilor, dar si invitati din partea autoritatilor locale, conducatori ai institutiilor din sistemul public de aparare, ordine publica si siguranta nationala din judetele Bacau si Vrancea.

„La acest eveniment ne-au onorat cu prezenta domnul Radu Constantin Ragea – subsecretar de stat în cadrul Ministerului de Justite, domnul Leonard Anghel – manager public Ministerul Justitiei, domnul chestor de penitenciare dr. Ioan Bala – director general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor, domnul comisar sef de penitenciare Dorin Gabriel Muresan – director general adjunct al Administratiei Nationale a Penitenciarelor, domnul chestor de penitenciare (r) Ionel Cel Mare – fost director general adjunct al Administratiei Nationale a Penitenciarelor, directori de directii, sefi de servicii si alti ofiteri din cadrul Administratiei Nationale a Penitenciarelor, directori de penitenciare, conducatorii institutiilor din sistemul public de aparare, ordine publica si siguranta nationala din judetele  Bacau si Vrancea – domnul colonel Constantin Rizan – comandantul Centrului Militar Judetean Bacau, domnul colonel Valeriu Butan – seful structurii teritoriale pentru probleme speciale Bacau si domnul colonel Titel Dabija – loctiitor al comandantului Garnizoanei Focsani.
Din cadrul autoritatilor locale, au fost prezenti domnul Constantin Scripat –  prefectul judetului Bacau, doamna Maricica Cosa – vicepresedinte al Consiliului Judetean Bacau, doamna Florea Ivanof – primarul orasului Tîrgu Ocna, domnul Costache Nutu – viceprimar al orasului Tîrgu Ocna.
Din partea Universitatii George Bacovia Bacau a fost prezent rectorul universitatii, domnul profesor universitar doctor Dumitru Bontas.
De asemenea, alaturi de noi la eveniment a participat conducerea Departamentului Institutiilor Penitenciare din Republica Moldova reprezentata de catre domnul colonel de justitie Viacesalv Ceban – directorul general al Departamentului Institutiilor Penitenciare din Republica Moldova si doamna colonel de justitie Angela Otean – directorul Directiei Resurse Umane.
Festivitatea a avut ca momente principale citirea deciziei directorului general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor privind acordarea gradului profesional de agent de penitenciare absolventilor cursului, cuvântul invitatilor de onoare, rostirea juramântului de credinta, intonarea imnului national si defilarea proaspetilor agenti de penitenciare, dezvelirea placii de onoare a Scolii si premierea sefului promotiei 2011, agent de penitenciare Anna Maria Anghel, care a absolvit cu media 9,76. De asemenea, gradul si numele sefului promotiei 2011 a fost inscriptionat pe placa de onoare.
Conducerea scolii le-a transmis proaspetilor absolventi aprecieri si recunostinta pentru seriozitatea si interesul de care au dat dovada în pregatirea profesionala, pentru rezultatele pe care le-au obtinut pe timpul studiilor, pentru întelepciunea si poate chiar curajul de a alege o profesie dificila si solicitanta, care presupune riscuri si provocari permanente, presiune si sacrificii, un efort continuu pentru întelegerea si respectarea demnitatii umane în conditii deosebite.
Pentru noii agenti, care au intrat acum în marea familie a lucratorilor de penitenciare, absolvirea nu reprezinta un final, ci mai degraba un nou început. Ei vor merge în unitatile în care au fost repartizati, cu încrederea deplina ca sunt pregatiti sa faca fata oricaror provocari si sa dovedeasca ca sunt buni profesionisti, sa tinda spre teluri mai înalte, pentru ca vor lucra într-un sistem care încurajeaza deschis competitia si evolutia în cariera.
Prin absolvirea acestei promotii, se încheie doar un capitol din activitatea Scolii Nationale de Pregatire a Agentilor de Penitenciare, noi pregatindu-ne sa deschidem portile viitorilor candidati la concursul de admitere, organizat în luna septembrie”, a precizat intr-un comunicat Silvia Vatavu, purtator de cuvant al Scolii Nationale de Pregatire a Agentilor de Penitenciare Targu Ocna.

 

2 Comentarii

  1. VASILE spune:

    CUM SE FACA CA MORTII II CONDUC PE CEI VII???
    FAC REFERIRE LA GRANGURII DIN FUNCTII…SI LA CADRELE TINERE CARE CONSIDER CA SUNT VII…

  2. VASILE spune:

    O NATIUNE BOLNAVA , NU SUNTETI INTERESATI DE CAUZE CI DOAR DE EFECTELE INFRACTIONALITATII, BOLNAVI OAMENI CONDUC TARA DE PREA MULTI ANI….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com