Sapte premii pentru Editura Vicovia la Salonul International de Carte din Chisinau (Foto)

Una dintre cele mai apreciate edituri prezente zilele acestea la Chisinau, la standul Asociatiei Culturale „Pro Basarabia si Bucovina“, cu ocazia celei de-a 21-a editii a „Salonului International de Carte“, a fost editura bacauana Vicovia, care a primit sapte premii din partea Ministerului Culturii din Republica Moldova, a Comisiei Nationale din Republica Moldova pentru UNESCO si a Bibliotecii Nationale. O parte din ele le imparte cu o alta editura bacauana, Editura Babel. Au fost premiate cartile tiparite la Tipografia Docuprint din Bacau :

Prutul are doua maluri (Români uitati), de Nicolae Dabija

Ospetele nemuririi, de Andrei Vartic

Cirese pentru Maresal, de Ion Iachim

Paradigme ale tragediei Basarabiei, de Gh. Buzatu

Editia din acest an a Salonului International de Carte din Chisinau (31 august-4 septembrie) a fost consacrata artistilor Doina si Ion Aldea-Teodorovici si aniversarii a 180-a a Bibliotecii Nationale a Republicii Moldova. La aceasta editie a Salonului au participat peste 300 de edituri din 18 tari ale lumii si au fost expuse peste 7000 de carti, dintre care 700 au ajuns pe masa juriului. Au fost selectate 300 titluri de carte, nominalizate la diverse categorii de premii.

Editura Vicovia si Editura Babel au luat premiul „Clio“, pentru cartea istoricului Gheorghe Buzatu, „Paradigme ale tragediei Basarabiei“.

Separat, Vicovia a primit premiul „Idealul romanesc“, premiul „Panteon basarabean“, premiul „Decebal, pentru contributii dacologice“, la lucrarea regretatului Andrei Vartic-„Ospetele nemuririi“, premiul „Romanul anului“, pentru cartea lui Ion Iachim, „Cirese pentru maresal“, premiul „Decebal“ din partea Ministerului Culturii din Republica Moldova, in cadrul Salonului International de Carte. Acelasi minister l-a premiat pe Nicolae Dabija, scriitor si vicepresedinte al Uniunii Scriitorilor din RM, cu premiul „Panteon“ pentru lucrarea  „Romani uitati“, aparuta la aceeasi editura bacauana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com