Românii, campionii afacerilor cu aziluri în Arizona!

La doua luni de la cumpararea primului business în Phoenix, Mihaela Micu a achizitionat un al doilea, în Scottsdale. “Am avut parte de oameni deosebiti, care m-au ajutat si m-au îndrumat. Am cunoscut multi români care sunt stabiliti aici, nu de multa vreme, si care au si ei, majoritatea, case de batrâni. Se spune ca peste 80 de procente din afacerea cu batrâni sunt detinute de români”, a afirmat Mihaela.

 

Mihaela Micu, despre cariera

 

Sunt la început, sunt foarte ocupata, nu am cunoscut locuri de atractie turistica pe care le-as recomanda, am auzit despre traseele montane din Sedona, ce îti taie respiratia. As avea, totusi, ceva deosebit, consider eu, de recomandat: o sesiune Bikram yoga la studioul particular «Bikram Yoga Paradise Valley», o experienta unica de uniune a corpului, a mintii si a spiritului. Merita încercat.

 

Mihaela Micu, despre românii din SUA

 

Daca ar fi sa adresez un mesaj românilor din Arizona si din alte state, pe unde s-au stabilit, le-as spune ca acolo unde s-a stabilit un român, locul acela a fost sfintit în orice coltisor din America.

 

 

Nascuta în Strehaia, judetul Mehedinti, Mihaela Micu a absolvit facultatea de Geologie si Geofizica Bucuresti în 1991, când, datorita revolutiei, nu au mai fost repartizari ca pâna atunci. Initial, s-a ocupat de comert, însa, treptat, negotul a devenit nerentabil. S-a decis sa emigreze în State, unde a întâlnit-o pe Simona, o românca nascuta în acelasi an, în aceeasi luna, dar la o zi diferenta. Simona i-a îndrumat pasii spre afacerea care i-a adus succesul: manageriatul unui azil de batrâni!

 

«Hai sa emigram în SUA!»

 

“Auzisem de loteria vizelor pentru America. Am facut si eu cerere si am depus-o. Norocul mi-a surâs si în fata mea se deschidea o lume noua, o noua perspectiva. Am hotarât, împreuna cu familia, sa emigram în SUA, având avantajul ca mama mea avea doi frati care emigrasera, mai de mult, si aveam unde sa locuiesc”, a precizat olteanca.

 

Primii bani, facuti la Hollywood

 

Primii pasi pe pamânt american au fost plini de emotii si, în acelasi timp, si de sperante. Primul gând a fost la ce va face. Nu cunostea limba, studiile nu-i erau recunoscute, nu avea experienta. Începutul a fost greu. “Primii bani i-am câstigat lucrând în constructii cu unchiul, la frumoasele case din Hollywood, apoi am vândut inghetata. Însa acest câstig nu ma multumea. Voiam sa-mi însusesc o meserie”, ne-a povestit Mihaela.

 

Si-a gasit «sora geamana»

 

Tânara si ambitioasa a urmat cursurile de engleza, apoi a terminat cursurile de masaj terapeutic, dupa care le-a urmat pe cele de cosmetica, obtinând licenta. A lucrat ca independent contractor, colaborând cu doctori chiropractori, si la o mare societate pe actiuni, Burke Williams, din Orange County, timp de sase ani. “În una dintre zilele mele de munca la firma, am întâlnit-o pe Simona. Am devenit, pe loc, prietene. Am numit-o sora mea geamana. Avem acelasi tip de personalitate, aceleasi gusturi, numele nostru mijlociu este Maria, amândoua avem câte un frate cu un an mai mare, si multe altele”, ne-a marturisit Mihaela.

 

A dat California pe Arizona si nu regreta

 

La îndemnul Simonei, Mihaela a plecat din California si a cumparat o casa de batrâni în Phoenix, Arizona. “Ea este în afaceri de aproape trei ani, si, cunoscându-ma bine, m-a convins ca o sa am succes în acest tip de business”, a mai spus tânara întreprinzatoare.

Cunostintele medicale însusite la cursurile facute în America au ajutat-o foarte mult. Ca orice început, se confrunta cu unele probleme (e în aceasta afacere de pe 1 iunie 2006 – n. r.). Dupa parerea Mihaelei, cine presteaza o asemenea activitate trebuie sa aiba compasiune pentru oameni, multa rabdare si întelegere, sa fie corect, hotarât în decizii, realist.

 

Profilul unui manager de azil

Olteanca din Strehaia a învatat repede care sunt îndatoririle pe care le are. Recunoaste ca mai are lacune si trebuie ss se mai perfectioneze, însa spune ca e pe calea cea buna si ne-a prezentat pe scurt un profil de manager: “Un bun manager trebuie sa cunoasca psihologia fiecarui locatar, sa cunoasca trecutul lor, modul de viata avut, stadiul evolutiei bolii si tratamentul pe care îl are de urmat, sa fie flexibil în privinta problemelor ridicate de fiecare, sa comunice în permanenta cu familia si sa ia cele mai adecvate decizii în ceea ce priveste situatia fiecarui rezident. Un manager bun trebuie sa se ocupe de promovarea business-ului”.

 

Impartaseste

Octavian Dumitru Curpas a etichetat acest articol cu: , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com