Romania Underground ajunge pe 13 august la Targu Ocna

Un inedit eveniment cultural – turistic se va desfasura în perioada 12 – 19 august 2012. Turneul National Romania Undergroud va propune o calatorie fantastica ghidata de IconArts Trio. În spatii de mare spectaculozitate, cu rezonanta naturala va patrunde muzica de cea mai buna calitate. Dupa doua editii ale Turneului National “Muzica în Palatele României”, organizatorii, împinsi de canicula, va invita sa descoperiti locuri racoroase, locuri deosebite, prin intermediul artei sunetelor. Atractii sonore vor avea loc la miezul zilei în cinci saline: pe 12 august la Slanic Prahova, 13 august – Târgu Ocna, 15 august – Cacica, 17 august  –  Praid si 19 august – Ocnele Mari de la Râmnicu Vâlcea.

Icon Arts Trio este alcatuit din tineri muzicieni valorosi, care s-au impus la mai multe competitii nationale si internationale si s-au perfectionat cu muzicieni de renume.

 Violonistul Simon Csongor este o speranta a Liceului de Arta din Târgu Mures, un elev eminent, care a colaborat cu Filarmonica de Stat din localitate, a participat la cursuri de maiestrie sustinut de Antal Szalai din Ungaria sau Florin Paul din Danemarca.

Violoncelista Csilla Kecskes Aved este de asemenea din Târgu Mures, în prezent studiaza la Universitatea de Arte din Zurich (Elvetia), s-a remarcat în cadrul proiectului SoNoRo, a fost solista a Filarmonicii târgu-muresene si a Orchestrei de Camera din Budapesta.

Violistul Bogdan Eugen Cristea este din Ploiesti, iar dupa absolvirea Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti a obtinut o bursa în cadrul Adademiei de Muzica din Hamburg. Este membru al Cameratei Regale si a fost selectat în cadrul proiectului SoNoRo Interferente.

 Acestia vor interpreta lucrari de: A.Borodin, B.Compagnoli, V.Cosma, J.Fu?ík, J.B. Lully, M.Frank, W.A.Mozart si G.P.Telemann.

Organizatori: Radio România Cultural, Salrom, Uniunea de Creatie Interpretativa a Muzicienilor din România si ExcesMusic.

Parteneri: Afcn, Programul Oportunitati la tine acasa si Tipografia Docuprint din Bacau.

Parteneri media – Radio România Actualitati, Radio România Regional, Radio România Muzical, Obsevator cultural, Onlinegallery.ro, Port.ro, Viata Vâlcii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com