Rezerva de apa a Municipiului Bacau ar putea fi gata pana la sfarsitul anului. Ce tronsoane se realizeaza acum

Dupa un an de la defectiunea aparuta pe conducta de la Valea Uzului, care a lasat Bacaul fara apa mai multe zile, timp in care a fost realizat proiectul si a fost obtinuta finantarea prin PNDL 2, se lucreaza pe mai multe fronturi la executia rezervei de apa. Valoarea investitiei, care va asigura sursa de apa permanenta pentru locuitorii municipiului Bacau, indiferent de avariile care ar putea apare la conducta de la Valea Uzului, este de aproximativ 19 milioane de lei. Primaria Municipiului Bacau monitorizeaza evolutia investitiei iar termenul optimist de realizare a lucrarii este pana spre finalul acestui an.

”Constructorul a demarat proiectul de pe mai multe sectiuni. Se lucreaza la montarea urmatoarelor tronsoane de conducta (din polietilena de înalta densitate):
tronson str. Frunzei, lungime totala 562 metri liniari, diametru 710 mm
tronson str. Digul Bârnat, lungime totala 5846 metri liniari, diametru 630 mm
tronson str. Depoului, lungime totala 330 metri liniari, diametru 315 mm
Montarea conductei care va deservi viitoarea Rezerva de apa se afla în diferite stadii de progres, constructorul urmând a deschide noi fronturi de lucru în vederea finalizarii acestei operatiuni, mai ales în conditiile timpului favorabil. În total, cele sapte tronsoane de conducta însumeaza aproape noua kilometri si vor fi racordate la trei statii intermediare de pompare, la Gheraiesti, Margineni si pe strada Vasile Pârvan din Bacau”, a precizat primarul Cosmin Necula.

 

Impartaseste

administrator a etichetat acest articol cu: , ,

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com