Rusia „agresiva” are o strategie militara defensiva

Scris de Valentin Vasilescu

   Unde are Rusia bastioanele impenetrabile A2/AD, echipamente radar performante, antibalistice care fac impenetrabil teritoriul tarii

SUA si partenerii importanti din NATO si din zona Pacificului, se bazeaza pe grupuri aero-navale de invazie, cu portelicoptere si portavioane ce încep sa ia la bord avioane ”invizibile” pe radar F-35.  Fiind vorba de mai multe forte de invazie, infrastructura de comanda reprezinta un mozaic de sisteme cibernetice care urmeaza sa fie compatilizate doar odata cu dislocarea lor în teatrul actiunilor militare.

Desi este membru NATO si are o pozitie strategica în flancul estic al NATO, România e pe nicaieri datorita lipsei cunostiintelor de stiinta militara, aplicata printr-un plan de înzestrare al MApN.

 

Rusia nu a adoptat aceasi metoda occidentala, în schimb, Rusia a investit sume mari în echipamente de uniformizate de conducere automatizata la toate categoriile de forte armate. Ulterior Rusia a creat sisteme C4 I ( Command, Control, Communications, Computers, Intelligence), de integrare si unificare a categoriilor de forte dintr-un teatru de actiune în lupta, într-un singur comandament. Fiecare C4 I dispune de facilitati de memorie si servere proprii, cu putere de procesare de ultima generatie, utilizînd microprocesoare si echipamente de comunicatii prin satelit. Capitol la care România straluceste prin absenta desi în 1989 dispunea de complexul Almaz 2 de conducere a aviatiei si apararii AA în lupta.

 

C4 I reprezinta interfata operativa pentru toate sistemele de cercetare, razboi radioelectronic si arme defensive care a permis crearea bastioanelor impenetrabile A2/AD (anti-access/area-denial ). Senzorii gestionati de un sistem C4 I includ  retelele de radare clasice si antibalistice ( Voronezh VP, DM si M, Daryal, Volga cu raza de actiune între 2.000 si 6.000 km ). Totodata, C4 I utilizeaza sisteme radar OTH  rusesti, capabile sa descopere aeronavele asa-zis ”invizibile” pe radar, de tip 29B6 Container si Podsolnukh-E.  C4 I gestioneaza si toate echipamentele de razboi radioelectronic care împiedica cercetarea din aer si din cosmos, bruiaja sistemele de descoperire si dirijare de la bordul mijloacelor de atac inamice ( 1RL257 Krasucha-4, 1L267 Moscow-1 si Borisoglebsk -2 ).

FOTO https://i1.wp.com

 

 

C4 I subordoneaza bazele aeriene ( inclusiv avioane înarmate cu rachete hipersonice Kinzhal si rachete de croaziera ”invizibile” pe radar KH-101 ), apararea antiaeriana stratificata ( Pantsir,Buk,S-350,S-400, etc ). Fiecare C4 I mai subordoneaza sistemele de rachete sol-sol Iskander M,  sistemele anti-nava de coasta K-300P Bastion-P si Bal, sistemele de rachetele de croaziera Kalibr si Zirkon de pe nave si submarinele flotelor subordonate ( Baltica, Neagra, Nordului ), etc.

 

Rusia a creat bastioane A2/AD în jurul Sankt Petersburgului, enclavei Kaliningrad, Moscovei, Crimeei, bazei aeriene din Latakia ( Siria ). Ce a împiedicat România ca în ultimii 30 de ani sa construiasca, la nivel micro, în Dobrogea, ceva asemanator ?

 

Sunt în curs de constituire astfel de bastioane A2/AD în jurul a 5-6 mari baze aero-terestre din zona polara. Fortele apartin Corpului 14 Armata-Arctic al Rusiei în cooperare cu Flota rusa a Nordului si Armata a VI-ea Aeriana care apara regiunile Murmansk, Arkhangelsk si Nenets.

FOTO: https://limacharlienews.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com