PSD Bacau, ruptura totala de primarul Cosmin Necula: de la retragerea sprijinului politic, la opozitia alesilor social democrati in Consiliul Local

Social democratii bacauani din Consiliul Local Bacau nu au sustinut proiectele primarului la sedinta din 31 octombrie 2019. Este vorba de schimbarea organigramei Primariei Bacau, de achizitia unui sediu nou (desi municipalitatea se afla in criza financiara), de majorarea pretului gigacaloriei sau de majorarea pretului la salubrizare cu 50%. Dupa o sedinta tensionata, cu dezbateri si acuzatii diverse, alesii locali si-au exprimat votul doar fata de 15 din cele peste 50 de proiecte de pe ordinea de zi, restul urmand sa fie discutate intr-o alta sedinta, care va fi anuntata zilele viitoare.

Scurta cronologie a relatiei Cosmin Necula-PSD, din 2016 pana in prezent, sau cum s-a pierdut #schimb pe drum

SLOGANUL #Schimb, echipa de oameni noi, pregatiti, in mare parte apolitici, dar si sustinerea masiva a Partidului Social Democrat, pe fondul problemelor penale ale fostei administratii, l-au adus pe Cosmin Necula in functia de primar al municipiului Bacau in 2016.

Atunci, dupa doi ani de blocaj in Primaria Bacau, dupa unele investitii mari asumate de fosta administratie, cu un grad de risc ridicat, dar si dosarele penale ale fostului edil, erau multe de criticat.

Nu era finalizat Spitalul Municipal Bacau, nu era finalizata modernizarea Insulei de Agrement, Stadionul Municipal era in paragina iar investitiile la Sala Polivalenta executate de o firma poloneza falimentara intrasera in impas.

In 2016 serele de la Ghereiesti erau in paragina, orasul ajunsese murdar si parca neadministrat, asupra fostului primar dar si a altor liberali erau deschise dosare de coruptie. Noua echipa condusa de Cosmin Necula parea sa aiba drumul deschis spre frumoase realizari iar ceea ce a fost gresit in trecut sa fie ocolit.

Un prim pas, asteptat de echipa # schimb si bacauani era sa fie facute schimbari majore in Primaria Bacau, pe baza de concurs, pentru dinamizarea activitatii in institutie. Schimbarile au intarziat sa aiba loc, astfel incat chiar edilul a afirmat doi ani mai tarziu, ca 85% din angajatii din primarie nu-si fac treaba si nu-si merita salariul.

Nemultumirile bacauanilor, reflectate in mod inevitabil si in cadrul organizatiei PSD Bacau si a alesilor acestei formatiuni, dar si slaba mobilizare politica in municipala social democratilor, condusa de Cosmin Necula, au produs primele semne de nemultumire exprimate deschis in Organizatia Judeteana PSD Bacau.

Despartirea:

Retragerea sprijinului politic fata de primarul Cosmin Necula nu a survenit peste noapte. În 2019, au fost cateva momente care au cantarit greu in decizia Organizatiei PSD Bacau: aparitia Pro Romania (loc in care au deviat social democratii din toata tara, cu sanse mai mici pentru viitoarele alegeri,) si impunerea pe Bacau a unor oameni apropiati edilului Cosmin Necula, slabele rezultate la alegerile europarlamentare in municipiul Bacau a organizatiei politice condusa de edil, acuzatiile publice facute de acesta fata de premierul Viorica Dancila (careia i-a cerut demisia, iar ulterior premierul a fost ales presedinte PSD la nivel national), dosarul de coruptie in care Cosmin Necula a fost trimis in judecata, pierderea pariului privind finalizarea lucrarilor la modernizarea Insulei de Agrement iar ceea ce a pus capac, spre finalul lunii septembrie, au fost acuzatiile aduse de edil Guvernului Dancila, cum ca acesta ar fi luat banii bacauanilor, ceea ce ar explica nefinalizarea investitiilor in municipiul Bacau. Pozitionarea provocatoare de tip #rezist a primarului Cosmin Necula nu a ramas nesanctionata de partid. În prezent, edilul nu se mai poate baza pe nicio majoritate in Consiliul Local Bacau.

Ce spun social democratii bacauani pe Facebook:

Social democratii si-au exprimat votul fata de initiativele primarului Cosmin Necula si intr-o postare pe Facebook:

”PSD nu a sustinut propunerea de organigrama pe final de mandat. Restructurarea si actualizarea organigramei Primariei Bacau, Cosmin Necula si PSD au promis-o, în 2016, ca se va înfaptui în primele 6 luni de mandat!

PSD apreciaza ca, astazi, Primaria Bacau nu are nevoie urgenta de un sediu nou, ci de functionari dispusi în fiecare saptamâna la eficientizarea si optimizarea relatiei cu cetateanul! PSD nu a sustinut majorarea (pe deasupra si diferentiata) a pretului la gigacalorie, dupa o consultare de 3-5 zile. Iarna bate la usa, dar acest lucru Primaria Bacau trebuia sa-l afle de mult timp ? si sa initieze aceasta discutie înca din vara.
PSD nu va sustine aditionarea/majorarea cu 50% a contractului de salubrizare pe nepusa masa. Exista o sumedenie de nemultumiri legate de curatenie în municipiul Bacau, iar o “rapida” majorare a contractului nu se impune, ba chiar îi jigneste pe cetatenii Bacaului.
Zilele acestea ADIS deruleaza o licitatie pe colectare si transport deseuri pentru municipiul Bacau si 22 de comune limitrofe care va desemna un câstigator pe baza de raport pret/calitate.
Ultima licitatie pe colectarea si transportul deseurilor în Bacau s-a desfasurat în urma cu 15 ani.
PSD nu accepta sa discute despre majorari la gigacalorie si salubritate cu proiecte promovate în 3-5 zile si îngropate, de-a valma, într-o sedinta cu peste 50 de proiecte pe ordinea de zi”.

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , , , ,

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com