Lectura cu ”Luna” la Scoala Gimnaziala „Alecu Russo”

Miercuri, 30 octombrie 2019, la Scoala Gimnaziala „Alecu Russo” din Bacau a fost pus în aplicare proiectul ”Reading time with Luna”, ce vizeaza dezvoltarea abilitatilor si dorintei de lecturare, îmbunatatirea comunicarii profesor-elev, cresterea duratei de atentie, încurajarea comportamentelor pozitive si reducerea anxietatii în cazul elevilor cu cerinte educative speciale.

Astfel, sub îndrumarea profesorului de limba engleza si urmariti cu atentie de Luna, un superb labrador al Asociatiei Mo-Vet, pregatit pentru a face terapie asistata de animale, elevii au citit si discutat fragmente din textul ”The Perfect Dog”, de Tara Fox Hall.

„Nenumarate studii demonstreaza ca activitatile asistate de animale pentru elevii cu cerinte educative speciale duc la o crestere în dorinta de socializare, la perseverenta în rezolvarea de sarcini si deasemenea, la scaderea comportamentelor negative. În plus, elevii din aceasta categorie, mai ales în clasele gimnaziale, sunt de obicei inclusi cu greu în activitati extracurricuale care sunt, în mare parte, bazate pe lucru individual. Fiecare copil este special si fiecare merita sa se bucure de tot ce poate oferi mai bun sistemul educational românesc. Pâna la urma, succesul nostru, în calitate de profesori, se bazeaza pe reusitele lor”, declara profesorul de limba engleza, Monica-Luiza Gîlca.

Scoala Gimnaziala „Alecu Russo” este partener cu Asociatia Mo-Vet, în cadrul proiectului ”Animals, hope for children” in care membrii asociatiei vor oferii sedinte de terapie asistata cu animale copiiilor cu dizabilitati din municipiul Bacau in centrul ve urmeaza a fi amenajat pe str. Proiectantului.

„Facem tot ce este posibil pentru a integra în scoala noastra copiii cu cerinte educative speciale. Încercam sa schimbam mentalitatea din jurul lor, pentru a-i accepta si a-i integra si a-i ajuta sa aiba rezultate cât mai bune la învatatura. Suntem convinsi ca putem obtine acest lucru, cu ajutorul cadrelor didactice, al parintilor si al copiilor. Un copil cu CES integrat este un copil care va putea sa aiba mult mai multe sanse în viata”, a declarat profesorul Elena Rosca, directorul SCOLII GIMNAZIALE ALECU RUSSO, BACAU.

Impartaseste

administrator a etichetat acest articol cu: , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com