Protocol I.G.S.U -E.ON România: „Împreuna pentru siguranta“

Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (I.G.S.U.) si E.ON România au încheiat, joi, 6 septembrie 2012, un protocol de colaborare privind derularea în comun a unor campanii de informare, prevenire si constientizare a cetatenilor asupra pericolelor la care sunt expusi în cazul utilizarii necorespunzatoare a diferitelor surse de energie.

 

?  În ultimii doi ani si jumatate, peste 1.260 de persoane au fost victime ale incendiilor, din care 152 au fost copii;

?  În fiecare saptamâna, un copil devine victima a incendiilor;

? Majoritatea incidentelor au fost provocate de improvizatii ori de utilizarea defectuoasa a mijloacelor de încalzire si a instalatiilor electrice;

? Prin campanii comune de informare, I.G.S.U si E.ON România îsi propun sa constientizeze cetatenii asupra riscurilor la care se expun daca nu cunosc si nu respecta regulile de siguranta privind utilizarea surselor de energie.

 

Protocolul, al carui obiectiv principal este reducerea numarului incidentelor si, implicit, al victimelor, este primul de acest fel încheiat între I.G.S.U. si o companie din sectorul energetic din România. Statisticile I.G.S.U. arata ca, anual, sute de persoane si-au pierdut viata în incendii, intoxicatii cu monoxid de carbon sau ca urmare a exploziilor. Din cele circa 40.000 de incendii produse în România în perioada 01.01.2010 – 31.07.2012, mai mult de jumatate (56%) au avut loc în locuinte si gospodarii, iar din cele 1.263 de victime ale acestor incidente, 152 au fost copii.

 

Asemenea situatii extraordinare si nefericite nu pot sa nu atraga atentia asupra importantei de a respecta cu strictete normele de siguranta. Consecintele pot fi extrem de severe si pot distruge viata noastra si a familiilor noastre. Încheierea parteneriatului cu I.G.S.U. reprezinta pentru compania noastra un pas major în cadrul eforturilor depuse constant în ultimii ani pentru prevenirea si reducerea numarului evenimentelor tragice”, spune Frank Hajdinjak, Director General al E.ON România.

 

Cauzele acestor evenimente sunt multiple, începând de la manevrarea necorespunzatoare a aparatelor electrice, a celor care functioneaza pe baza de gaz sau alte tipuri de combustibil, continuând cu utilizarea unor cosuri de fum fara protectie, neetansate sau obturate si care nu permit evacuarea gazelor arse, pâna la lasarea copiilor nesupravegheati în apropierea unor surse de foc deschis sau a echipamentelor electrice. În zona de activitate a E.ON Gaz Distributie, numai anul trecut, 23 de persoane au decedat din cauza asfixierii cu monoxid de carbon, iar alte 52 de persoane s-au aflat la un pas de moarte din cauza intoxicatiei cu monoxid de carbon. Totodata, în 2011, un numar de 5 persoane si-au pierdut viata, iar alte 12 au avut de suferit în urma unor explozii sau incendii cauzate, în cea mai mare parte, de manevrarea gresita a aparatelor sau de improvizatiile efectuate la instalatiile interioare sau alimentate cu gaze naturale.

 

Prioritatea institutiei pe care o manageriez este implementarea celor mai bune practici si proceduri în vederea cresterii nivelului de securitate a celor în slujba carora suntem neconditionat – cetatenii – si bunurilor acestora. Momentul de astazi este unul extrem de important pentru noi, îndrituindu-ma sa afirm ca aceasta colaborare cu E.ON România va pune bazele unei natiuni <ancorata> culturii preventive si comportamentului proactiv, conturând premisele unui viitor în siguranta”, a declarat colonel Marcel-Sorin Lucaciu, Inspector General al Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (I.G.S.U.).

 

Parteneriatul dintre I.G.S.U si E.ON România este prevazut sa se dezvolte pe mai multe componente, iar prima actiune lansata împreuna este Campania nationala de informare si educatie preventiva “F.O.C. – Flacarile Omoara Copii”.

 

Ideea implementarii unui astfel de proiect a pornit de la o realitate sustinuta de statistici si anume faptul ca cei mici au devenit, pe fondul lipsei de supraveghere, principalele victime ale incendiilor produse la locuinte si gospodarii. Practic, în fiecare saptamâna, un copil devine victima a incendiilor.

Obiectivele comune ale Parteneriatul încheiat între I.G.S.U si E.ON România vizeaza constientizarea publicului tinta, Cetateanul fiind un partener extrem de important în procesul de gestionare a situatiilor de urgenta. Rolul sau devine unul major prin însusirea si aplicarea informatiilor care vin din partea institutiilor abilitate, în special în sfera asigurarii securitatii în utilizarea surselor de energie.

 

Despre I.G.S.U.

Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (I.G.S.U.) a fost înfiintat în data de 15 decembrie 2004, prin fuziunea Comandamentului Protectiei Civile si Inspectoratului General al Corpului Pompierilor Militari, ca unitate subordonata Ministerului Administratiei si Internelor. La nivel national, I.G.S.U. coordoneaza toate organizatiile implicate în managementul situatiilor de urgenta, în concordanta cu principiile existente pe plan international, specifice ONU, NATO, UE si altor organisme la care România este parte.


Despre E.ON România

Grupul E.ON în România este activ pe piata locala în domeniile furnizarii si distributiei de gaze naturale si energie electrica, deservind 2,9 milioane de clienti. Aria de activitate a companiilor E.ON, acopera 20 de judete în partea de nord a tarii. Compania platforma, E.ON România, detine un pachet de 51% din actiuni la fiecare din companiile E.ON Energie România, E.ON Gaz Distributie si E.ON Moldova Distributie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com