Ambasada SUA a schimbat procedurile de obtinere a vizei temporare

Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucuresti a lansat nou serviciu de programare a interviurilor si a unei noi proceduri de solicitare a vizelor temporare. Începand cu data de 13 septembrie 2012, mai multe servicii vor fi oferite gratuit solicitantilor. Pentru obtinerea vizei se plateste doar o taxa de 160 de dolari.

„Programarea interviurilor de viza temporara, prin telefon sau online

 Puteti apela numarul de telefon 031 780 0260 de pe teritoriul Romaniei sau (703)988-7105 din Statele Unite, sau va puteti programa pe internet la adresa www.ustraveldocs.com/ro.  Centrul de programari poate fi contactat si utilizând Skype prin ustraveldocs–Romania. 

Informatii despre procedurile de solicitare a vizei. 

Expedierea documentelor catre Ambasada SUA prin serviciul de curierat TNT, în cazul în care se solicita informatii suplimentare dupa interviul de viza. (Acest serviciu va fi disponibil si solicitantilor de vize de imigrare).

Expedierea pasaportului dumneavoastra prin serviciul de curierat TNT dupa ce viza a fost aprobata. (Acest serviciu va fi disponibil si solicitantilor de vize de imigrare).

Dupa achitarea taxei de solicitare a vizei temporare la orice sucursala BRD din România, serviciile mentionate vor deveni disponibile. Va rugam sa retineti ca taxa de solicitare aferenta majoritatii categoriilor de vize temporare este de 160 USD si se achita în RON.

            Solicitantii de vize temporare care si-au programat interviul înainte de data de 13 septembrie 2012, trebuie sa se prezinte la Sectia Consulara a Ambasadei SUA conform programarii stabilite.

            Solicitantii de vize temporare care doresc sa se programeze pe data de 13 septembrie sau dupa aceea trebuie sa parcurga urmatoarele proceduri:

 

Pasul 1:  Sa îsi pregateasca o fotografie.  Pentru cerintele legate de fotografie, va rugam sa vizitati urmatoarea pagina:  www.ustraveldocs.com/ro 

 

Pasul 2:  Sa îsi completeze online formularul de solicitare a vizei DS-160 la http://ceac.state.gov/genniv/ si sa tipareasca pagina de confirmare la final.

 

Pasul 3:  Sa îsi creeze un profil pe pagina www.ustraveldocs.com/ro, sa selecteze categoria de viza pe care doresc sa o solicite si apoi sa tipareasca ordinul de plata (cu cod de bare) ce contine detaliile necesare pentru BRD.

 

Pasul 4:  Sa mearga la cea mai apropiata sucursala BRD pentru a achita taxa. BRD va elibera o chitanta aferenta acestei plati.

 

Pasul 5:  Sa faca programarea interviului de viza utilizând portalul de internet www.ustraveldocs.com/ro  sau apelând numarul de telefon 031 780 0260 din România sau (703)988-7105 din Statele Unite. Centrul de programari poate fi contactat si utilizând Skype prin ustraveldocs–Romania.

 

Pasul 6: Sa se prezinte la Sectia Consulara a Ambasadei cu toate documentele necesare pentru interviu în ziua stabilita.

 

Pasul 7:  Pasapoartele cu vizele aprobate vor fi livrate gratuit de catre TNT catre una din locatiile TNT din tara. Pentru un serviciu mai rapid se poate opta pentru ridicarea pasaportului, în persoana, de la sediul TNT Romania SRL din Str. Aurel Vlaicu Nr. 49, cod postal 075100, Otopeni, România.

Pentru eventuale lamuriri puteti contacta centrul de programari la numerele mentionate mai sus sau prin email la adresa visasbucharest@state.gov. Puteti de asemenea sa contactati telefonic Sectia Consulara de luni pâna vineri între orele 14:00 si 17:00 la numarul 021 270 6000.  Detalii sunt disponibile si pe pagina web www.ustraveldocs.com/ro. “, se arata in comunicatul Ambasadei SUA.

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com