Profesorul Vranceanu îsi pune mâna bionica

Marius Vrânceanu, profesorul de sport bacauan care si-a pierdul bratul stâng din umar într-un accident de tren în luna ianuarie, a reusit sa strânga aproape 19 mii de euro pentru a-si pune o mâna bionica. Cea mai mare donatie a fost a omului de afaceri Gigi Becali, care a dat 5 mii de euro. Vineri, profesorul bacauan va merge într-o clinica din Bucuresti pentru a i se monta mâna bionica si pentru a o plati. Proteza este construita în Scotia, special dupa bratul lui si costa 17300 de euro, dar beneficiarul va trebui sa plateasca si statului TVA de peste 1600 de euro.

 

„Mâna bionica se prinde cu doi senzori de muschii din umar. Voi putea misca degetele sau chiar voi învata sa prind obiecte mai usoare. Totusi, deoarece cotul este mecanic, va trebui sa o ridic cu mâna. Un cot electronic m-ar fi costat mai mult”, ne-a declarat Marius Vrânceanu.

Marius Vrânceanu si-a pierdut mâna într-un accident feroviar în luna ianuarie. Când a traversat liniile ferate, pe timp de ceata, nu a observat un tren marfar, care l-a aspirat sub tren. Bratul i-a fost smuls din umar. Profesorul a avut puterea sa-si caute mâna, dupa care a mers cu ea spre spital câteva sute de metri si s-a prabusit. Mâna s-ar fi putut pune la loc, dar Marius Vrânceanu a ajuns prea târziu la Bucuresti din cauza sistemului medical birocratic.

 

Bratul bionic i-ar putea face probleme la comisia de handicap

 

Marius Vrânceanu se va prezenta la comisia pentru persoanele cu dizabilitati, care trebuie sa se pronunte asupra gradului de dizabilitate, care va determina sprijinul financiar acordat. „Am înteles ca în alte cazuri punerea unei proteze a scazut gravitatea handicapului. Speram sa nu fie probleme la comisie”, a spus Alexandra Vrânceanu. Bacauanul este bucuros ca punerea acestei proteze performante îi va reda imaginea de alta data. „Mâna are mai mult un rol estetic. Stiu ca nu voi putea face prea multe cu ea. Dar vreau sa privesc înainte”, a mai spus Marius Vrânceanu.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com