A învins boala prin învatatura/ O fetita din Bacau, cu tumoare la creier, premiata pentru performanta scolara

Cristina Nicoleta Perju (14 ani), o eleva premianta, în clasa a 7-a la Scoala Domnita Maria din Bacau, se lupta cu o tumoare pe creier de mai bine de 9 ani. Zilele acestea, ea a primit „Diploma de Performanta” din partea primariei, si 150 de lei bursa de performanta, pentru rezultatele deosebite la învatatura si concursurile scolare.

Tumoarea, desi operata si tratata cu citostatice si radioterapie, a dat o serie de afectiuni în lant. Fata nu mai vede deloc cu un ochi, iar la celalalt, câmpul vizual este îngustat la jumatate.

De ceva timp au aparut si disfunctii hormonale, afectiuni la rinichi, si colesterolul a ajuns la cote alarmante. Dirigintele Anca Moise, profesor de biologie, afirma ca este unul din cei mai buni elevi pe care i-a avut.

„E ambitioasa, desteapta. A obtinut atâtea premii, a terminat anul trecut cu 9,20, iar acum va termina cu 9,12. În ciuda problemelor care le are, ea are un caracter puternic si trece peste toate”, a spus Anca Moise.

Eleva bacauana a reusit sa obtina la ultimul concurs judetean de limba româna, 96 de puncte din 100. Cristina Perju, mama fetei, a devenit casnica odata cu afectiunea fetitei, iar tatal a plecat la munca în Spania, pentru a putea sustine familia. În casa este totul curat si pus la punct.

Odata cu operatia tumorii, facuta la Clinica Baltasar din Bucuresti, sora geamana a Cristinei, Corina, a fost convinsa sa renunte la un an de scoala pentru a fi amândoua colege de clasa.

„Si Corina e buna, dar parca putin mai lenta, mai delasatoare”, a mai spus diriginta. Mama fetitei îsi doreste ca afectiunile sa nu evolueze mai mult, iar fata sa-si vada visul cu ochii, sa ajunga eleva la Liceul Economic „Ion Ghica”.

„Acum tumora este calcifiata si nu a mai evoluat. Totusi au aparut alte afectiuni, dar speram ca lucrurile sa nu evolueze”, a spus mama fetitei.

 

 

2 Comentarii

  1. Loredana spune:

    esti o fata curajoasa si vei invinge boala!!!!Eu iti urez mult noroc

  2. Anonim spune:

    da doame sa te vindeci impare rau pentru tine stiu ca sunt in scoala cu tn da nu stiamca esti bonlava Cristina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com