Scandal: A aflat la sfarsitul clasei a 6-a ca a ramas repetent in clasa a 5-a/Cristinel Strat a pierdut un an din viata din cauza indiferentei profesorilor

Un elev din Bacau a aflat la sfarsitul clasei a 6-a, ca a ramas repetent in clasa a 5-a la o alta scoala si ca trebuie sa reia ultimii doi ani. Profesorii de la Scoala „Alexandru Piru” din satul Podis, comuna Margineni, s-au interesat abia la sfarsitul anului de situatia scolara a unui elev transferat de la Scoala „Alexandru cel Bun” din Bacau. Ei au aflat cu stupoare ca elevul fusese lasat repetent in clasa a 5-a si ca nu s-a respectat procedura de transfer. Practic, Gabriel Cristinel Strat a figurat in acelasi timp, in catalogul clasei a 6-a, dar si in catalogul clasei a 5-a de la scoala din mediul rural. Intreaga situatie a produs un scandal de proportii in invatamantul bacauan. Inspectoratul Scolar a pornit deja o ancheta in acest caz.

 

„Facem o ancheta in acest caz. Maine vom trimite o comisie pentru a stabili cine sunt vinovatii. Vom cauta o solutie, legala, in favoarea copilului”, a declarat Florin Lazar, inspectorul scolar general al ISJ Bacau.

 

„Acum, la finalul clasei a 6-a m-au trimis acasa, sa ma inscriu din nou in clasa a 5-a, la scoala din Bacau. In acest an nu am ramas corigent, parintii si sora au venit la sedintele cu parintii”, ne-a declarat Gabriel Strat.

 

Elevul bacauan traieste o adevarata drama, deoarece a aflat ca a pierdut doi ani din cauza incompetentei si indiferentei dascalilor.

 

„E suparat mereu si tresare de fiecare data cand sunt in preajma lui. Acum si baiatul mai mic, Ionut, nu vrea sa mai mearga la scoala, dupa patania asta!”, a spus suparat tatal copilului Vasile Strat.

 

Alina, studenta, de 23 de ani, sora lui Cristian Strat s-a ocupat de transfer. „Am cerut fisa ca sa-l transfer pentru scoala din Podis. Nu mi-au dat nimic la mana, mi-au zis ca o vor trimite ei. Am fost cu el cand a dat corigentele la romana si matematica, iar profesorii ne-au raspuns ca el a trecut testele. Acum, dupa un an aflam ca a fost lasat repetent si inmatriculat in aceeasi clasa la scoala din Bacau, unde a acumulat absente, iar el a facut clasa a 6-a aici la Luncani”, ne-a declarat Alina Strat.

 

Profesorii, prea ocupati sa se intereseze de elevi

 

Camelia Stamate, directorul Scolii „Alexandru cel Bun” din Bacau spune ca nu reusit intr-un an de zile sa dea de urma familiei Strat, desi locuieste la 10 kilometri de Bacau, iar elevul nu a venit nicio ora la scoala. „Familia locuieste la Luncani. Nu am dat niciodata de parinti, sa-i anunt ca lipseste baiatul. Avem mediatori scolari, dar nu au aflat unde e Cristian. Eu nu pot urmari 400 de elevi”, afirma Camelia Stamate.

Ioana Cojan conduce trei scoli din mediul rural, ca director la Scoala „Alexandru Piru”. „Nu vreau sa comentez. Eu sunt director peste trei scoli si nu cunosc in amanunt situatia”.

 

 

 

4 Comentarii

 1. Roman spune:

  Si ce mândru esti c? l-ai l?sat repetent.

 2. Deea spune:

  Neata,citesc si nu imi vine sa cred cate greseli gramaticale poate face un profesor de romana. Nu stiu cum poate spune directoarea din Bacau ca nu a putut da de elev,nu e obligatoriu oare ca fiecare elev sa aiba in catalog trcut un numar de telefon si o adresa? Sper ca acesc caz se va rezolva in favoarea copilului iar cadrele scolare incompetente sa fie demise

 3. MM spune:

  Daca intr-adevar sunteti profesor, cum spuneti, atunci nu stapaniti bine limba romana si nici nu intelegeti ideea textului. Nu ca a ramas repetent in clasa a 5-a este important, nu aici e problema, ci faptul ca acest baiat a fost trecut in doua cataloage concomitent, ca profesorii de la Podis/ Margineni nu s-au interesat daca el este transferat cu adevarat. Iar dascalii ca dumneavoastra nu s-au gandit in ultimul an, in care el figura la clasa a 5-a a Scolii „Alexandru cel Bun”, sa-l caute macar odata. Inainte de a jigni, ar trebui sa fiti mai intai om!

 4. MIhai spune:

  Buna seara. Eu sunt unul dintre profesorii care l-au lasat repetent pe Cristi Strat care nu e in stare sa spuna coerent ce ati scris dv. aici cu ghilimele si cu greseli de punctuatie. L-am informat ca nu a trecut clasa. Cu mine nu a vorbit nicio sora, asa ca, minte cu nesimtire. Stia bine ce face cand l-a luat din Bacau. In acel an, clasa lui a V-a, nu am vazut niciun parinte la scoala. De la mine nu a avut cum sa afle altceva decat ca e repetent, lucru pe care i l-am spus. Mi-e greata de cum faceti dv. presa. Sunteti pe fata de partea celor care stiu sa minta si sa insele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com