Profesorii documentaristi s-au intalnit la Palanca

Miercuri, 30 martie, la Scoala Gimnaziala Palanca a avut loc a treia întâlnire metodica a profesorilor documentaristi, organizata în colaborare cu Casa Corpului Didactc ”Grigore Tabacaru” Bacau, care coordoneaza, din perspectiva metodologica, activitatea centrelor de documentare si informare din judetul Bacau.

profesori documentaristi palanca

Tema întânirii a fost „Pedagogia muzeala în centrul de documentare si informare”. În cadrul ei  Crina Biró-Balan, profesor documentarist la Scoala Gimnaziala Palanca, în colaborare cu Mariana Tuvec, profesor de limba si literatura româna la Liceul Tehnologic Faget,  au  sustinut lectii demonstrative. „Activitatea metodica a avut si atributele unei sesiuni de formare si s-a desfasurat într-o maniera atractiva, deschisa si interactiva. Credem ca, în urma participarii la aceste întâlniri tematice, profesorii documentaristi, dar si cadrele didactice care au responsabilitatea functionarii CDI-urilor, îsi vor îmbogati portofoliul de cunostinte în domeniul politicii documentare din scoli”, ne-a declarat profesorul Gabriel Stan, directorul CCD Bacau.

 

Documentul autentic, prezentat în format digital, a permis, în acelasi timp, consolidarea cunostintelor specifice referitoare la substantiv si antrenarea capacitatilor creatoare ale elevilor din clasa a V-a, copiii apreciind în mod deosebit caracterul interactiv al scenariului didactic propus. „Prin caracteristicile sale CDI dezvolta coordonata documentara a învatarii, într-un cadru multifunctional, orientat catre comunitatea scolara si locala.  Urmatoarea întâlnire metodica din acest an scolar se va desfasura în luna mai la Casa Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacau, aceasta fiind proiectata de Vasilica – Petronela Irimia, profesor formator“, se arata într-un comunicat al CCD Bacau.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com