Profesorii documentaristi s-au intalnit la Comanesti

Casa Corpului Didactic “Grigore Tabacaru” Bacau, în parteneriat cu Scoala Gimnaziala „Liviu Rebreanu” Comanesti, a organizat, la Centrul de Documentare si Informare „Jules Verne”, a doua activitate metodica din acest an scolar a profesorilor documentaristi si a responsabililor centrelor de documentare si informare din judet.documentaristi Comanesti (2)

Tema întâlnirii a fostDezvoltarea competentelor de lectura la scolarii mici”, ea facilitând cunoasterea de noi demersuri infodocumentare initiate si derulate în CDI-uri. „Activitatea metodica a avut si atributele unei sesiuni de formare si s-a desfasurat într-o maniera atractiva, deschisa si interactiva.

Credem ca, în urma participarii la aceste întâlniri tematice, profesorii documentaristi, dar si cadrele didactice care au responsabilitatea functionarii CDI-urilor, îsi vor îmbogati portofoliul de cunostinte în domeniul politicii documentare din scoli.”, ne-a declarat prof. Gabriel Stan, directorul CCD Bacau.documentaristi Comanesti (1)

 

Functia pedagogica a centrului de documentare si informare se remarca în mod deosebit  în specificul serviciilor asigurate de personalul care lucreaza în aceasta structura, cu rol în formarea si dezvoltarea culturii informationale la nivelul unitatii scolare (scoala primara, gimnaziu sau liceu).

Cu aceasta ocazie Madalina Buruiana, a sustinut un referat, cu tema „Dezvoltarea competentelor de lectura la scolarii mici”, iar Adriana Lacatusu-Iscu, a sustinut o lectie demonstrativa, ambele cadre didactice având statut de profesor documentarist.

Prin caracteristicile sale CDI dezvolta coordonata documentara a învatarii, într-un cadru multifunctional, orientat catre comunitatea scolara si locala.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com