Intalnire la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacau a specialistilor din proiectul IN2RURAL

În perioada 3-5 februarie 2016 Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacau a reunit profesori si specialisti din Spania, România si Ungaria, ce vor analiza stadiul de dezvoltare a retelei de colaboratori (universitati si întreprinderi mici si mijlocii) care vor conlucra pentru îndeplinirea obiectivelor proiectului.Universitate Bacau

„Întâlnirea universitara a fost condusa de  Isabel Gimenez Garcia, de la Universitatea Haume I Castellon si Liliana Topliceanu, din partea Universitatii „Vasile Alecsandri” din Bacau. Au participat Zoltan Bujdoso de la Universitatea Karoly Robert din Gyongyos,  Zsolt Radics de la Geolin Bt, Ungaria, Jose Segarra de la Heliotec, Gabriel Puiu, de la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacau si Valerica Rusu de la General Electric Bacau.

Raliindu-se acestei încercari de revigorare a economiei si implicit a cresterii stimei si încrederii în sine pentru populatia rurala a judetului, Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacau, prin proiectul IN2RURAL în care este implicata înca de la începutul anului trecut, îsi propune identificarea nevoilor de instruire în domeniul energiilor regenerabile pentru generarea fortei de munca calificata.

Primul pas consta în deschiderea unei platforme online si parcurgerea unui curs de engleza tehnica, la care vor participa câte 10 studenti de la Universitatea Juame I din Castellon, Spania, Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacau si Universitatea Karoly Robert din Gyongyos, Ungaria. Dupa promovarea acestui modul, studentii pot urma cursul tehnic privind energiile regenerabile din surse fotovoltaice, eoliana si biomasa.

Proiectul a fost bine primit în rândul comunitatilor rurale, ceea ce conduce la o mai buna mobilizare a partenerilor si da sperante în sensul revitalizarii comunitatilor rurale în ansamblul lor“, potrivit ub.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com