Inner Wheel Bacau inaugureaza o noua camera pentru stimularea copiilor cu deficiente mentale

Clubul Inner Wheel Bacau va deschide a patra Camera de Terapie multisenzoriala “snoezelen”, adresata copiilor insitutionalizati din Centrul Scolar de Educatie Incluziva, nr. 1, realizata în totalitate din fonduri proprii.

 

sursa foto httpwww.snoezeleninfocopii cu deficiente Inaugurarea va avea loc miercuri, 30.02.2013, ora 13.00 la sediul centrului, din strada  Henri Coanda, nr.14, (vis a vis de Gradinita Morcoveata sau Centrul Maria Montessori), la etajul II.

 

Acest al patrulea proiect a fost demarat în urma solicitarii primite din partea Marianei Diosteanu, profesor psihopedagog care ne-a explicat t de necesara ar fi o astfel de camera de terapie pentru recuperarea copiilor înscrisi în centru.

 

Cuvantul „snoezelen”este un neologism din limba olandeza (Olanda este locul unde s-a nascut acest concept), provenit din asocierea a doua cuvinte :”snuffelen” (a cauta, a explora) si „doezelen” (a atipi). Prin intermediul camerelor Snoezelen si terapia Snoezelen se realizeaza stimularea polisenzoriala a persoanelor cu diferite afectiuni. Camera de stimulare polisenzoriala este un spatiu controlat, securizant si familiar, in care putem prezenta o serie de stimuli vizuali, auditivi, olfactivi si tactili cu garantia ca elevul traieste o experienta de invatare care se incadreaza in limitele zonei proximei dezvoltari ale fiecarui caz in parte. Spatiul aproape magic din camera de stimulare polisenzoriala este un ambient atragator pentru copii, un amestec de culori, sunete, arome, texturi si efecte luminoase.

In aceasta camera se practica terapia SNOEZELEN care are dublu rol: de stimulare si de relaxare.

innerwheel_logo„Prin aplicarea terapiei Snoezelen, am constatat urmatoarele beneficii evidente in comportamentul copiilor cu deficienta mintala severa, profunda si/ asociata:

· dezvolta noi cai de comunicare axate pe senzorial;

· ofera posibilitatea copilului de a-si exprima liber preferintele

· sporeste receptivitatea privind relationarea / comunicarea cu terapeutul

· calmeaza diverse tensiuni, anxietati si creeaza un teren propice relaxarii

· reduce crizele de automutilare si si heteroagresivitate

 In luna februarie va vom invita la Inaugurarea Camerei de recuperare locomotorie  din Cadrul Spitalului de Pediatrie, Sectia Chirurgie Pediatrica“, se arata in comunicatul semnat de Geanina Stoica, presedintele Inner Wheel Bacau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com