Primarul din Piatra Neamt, urmarit penal pentru instigare la influenta pentru pastrarea licentei televiziunii Giga Tv

In acelasi dosar sunt urmariti penal deputatul PSD Viorel Hrebenciuc si Laura Georgescu, presedinta Consiliului National al Audiovizualului (C.N.A).

COMUNICAT: Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie au dispus efectuarea urmaririi penale fata de:

Pinalti (2)STEFAN GHEORGHE, primar al mun. Piatra Neamt, persoana ce controleaza postul de televiziune GIGA TV, sub aspectul savârsirii infractiunii de instigare la infractiunea de folosire a influentei ori autoritatii în scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, de catre o persoana ce detine o functie de conducere într-un partid

În cauza exista elemente din care rezulta suspiciunea rezonabila ce contureaza urmatoarea stare de fapt: 

La cererea suspectului Gheorghe Stefan care, direct sau indirect, prin intermediul membrilor familiei sale sau al apropiatilor, controleaza o societate comerciala detinatoare a postului de televiziune GIGA TV, suspectul Hrebenciuc Viorel, deputat, s-a implicat nemijlocit în realizarea de demersuri pentru a o determina pe suspecta Laura Georgescu, presedinta Consiliului National al Audiovizualului (C.N.A) ca institutia ce reprezinta singurul organ de reglementare în domeniul audiovizualului, sa revina asupra unei decizii prin care a fost retrasa licenta pentru postul de televiziune respectiv. În realizarea acestor demersuri, suspectul Hrebenciuc Viorel s-a folosit de influenta si autoritatea pe care le detine în calitatea sa membru al structurilor de conducere din partidul din care face parte – membru al Comitetului Executiv National, organul de conducere si de decizie al partidului. Parlamentarul Hrebenciuc Viorel este membru al Biroului Permanent al Camerei Deputatilor, functie care îi confera automat calitatea de membru al organului central de conducere si de decizie al partidului – Comitetului Executiv National.

Potrivit datelor rezultate în urma efectuarii de acte de urmarire penala, suspectul Gheorghe Stefan a fost îndrumat de Iorga Narcisa, membru CNA, suspecta în cauza, sa apeleze la cunostintele din mediul politic, New_Viorel Hrebenciuc (1)pentru a influenta votul pe care ceilalti membri ai C.N.A. urmau sa îl dea cu privire la contestatia pe care reprezentantii postului TV intentionau sa o formuleze, printre cei indicati fiind si parlamentarul Viorel Hrebenciuc.
Urmare a indicatiilor primite de la Iorga Narcisa, Gheorghe Stefan i-a solicitat sprijinul deputatului Hrebenciuc Viorel, cerându-i sa intervina la nivelul presedintei C.N.A, Laura Georgescu, astfel încât sa o determine sa se implice în sustinerea intereselor postului TV sanctionat, mai concret sa obtina revocarea actului administrativ emis de CNA în data de 17 septembrie 2013 prin care i-a fost retrasa licenta.

Pinalti cascaCa urmare a exercitarii necorespunzatoare a atributiilor de serviciu de catre suspecta Georgescu Laura, presedinte C.N.A., în mod nejustificat, trei dintre membrii CNA care, la sedinta din 17 septembrie 2013 votasera pentru retragerea licentei postului TV, în sedinta din 1 octombrie 2013, au votat în favoarea postului TV anterior sanctionat. Aceasta, în conditiile în care situatia de fapt nu se modificase, în afara existentei unei contestatii, depuse la data de 24 septembrie 2013 (ce contine doar 2 pagini si jumatate), fara a se fi întocmit vreun document de natura tehnica în cadrul institutiei pentru a se verifica argumentele sustinute în respectiva contestatie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com