Labirintul din Filipesti ar putea intra în Cartea Recordurilor. Bacaul ar putea deveni capitala „Marelui joc Atletic“

Omul de afaceri bacauan Ion Neculcea , pasionat de „Marele joc atletic“, sport care presupune parcurgerea unor mari distante printr-un labirint filipestilabirint de gard viu, de regula,  de rasinoase, din specia Thuja Plicata, a creat pe domeniul de la Filipesti cel mai mare labirint din tara.

Acesta se întinde pe 16200 de metri patrati, cu 11,2 kilometri de labirnt de parcurs. De-altfel, Ion Neculcea pune în aceasta comuna bazele unui complex sportiv turistic menit sa atraga curiosi din toata lumea, care se va intinde pe o suprafata de peste 12 hectare. Cea mai mare parte a suprafetei va fi ocupat de labirint. „Proiectul labirintului l-am creat eu. Am lucrat foarte mult la el, l-am testat si pe calculator, care a avut probleme în a-l rezolva. În urma cu patru ani am început plantarea de rasinoase Thuja Plicata. În momentul de fata este cel mai mare labirint din tara. Îmi doresc sa-l finalizez pâna în 2018, iar ca dimensiuni si grad de dificultate va depasi orice labirint din lume“, a precizat Ion Neculcea.

Ioan NeculceaPentru a-si împlini pasiunea mai rara, Ion Neculcea este dispus sa-si mute si fabrica de var lavabil, vopsele si substante ignifuge în care a investit peste 2,5 milioane de euro. Chiar daca nu a vrut sa faca publice costurile cu manopera si întretinerea labirintului, din cei patru ani în care s-au plantat sute de mii de puieti, omul de afaceri afirma ca îsi va concentra eforturile pentru desavârsirea labirintului. „Marele joc atletic presupune o buna conditie fizica, psihica iar câstigatorul este desemnat si în functie de timpul în care rezolva iesirea din labirint“, a mai spus Neculcea.

Gardurile de Thuja Plicata vor ajunge, la maturitate, la aproximativ 3 metri. Labirintul va mai scoate mii de euro lunar din buzunarul omului de afaceri, costuri rezultate din taierea, amenajarea si irigarea arbustilor. Aparut si in Libertatea.

Un comentariu

  1. cristian spune:

    vreau sa fac si eu unu labirint…cum pot lua legatura cu dumneavoastra..?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com