Labirintul din Filipesti ar putea intra în Cartea Recordurilor. Bacaul ar putea deveni capitala „Marelui joc Atletic“

Omul de afaceri bacauan Ion Neculcea , pasionat de „Marele joc atletic“, sport care presupune parcurgerea unor mari distante printr-un labirint filipestilabirint de gard viu, de regula,  de rasinoase, din specia Thuja Plicata, a creat pe domeniul de la Filipesti cel mai mare labirint din tara.

Acesta se întinde pe 16200 de metri patrati, cu 11,2 kilometri de labirnt de parcurs. De-altfel, Ion Neculcea pune în aceasta comuna bazele unui complex sportiv turistic menit sa atraga curiosi din toata lumea, care se va intinde pe o suprafata de peste 12 hectare. Cea mai mare parte a suprafetei va fi ocupat de labirint. „Proiectul labirintului l-am creat eu. Am lucrat foarte mult la el, l-am testat si pe calculator, care a avut probleme în a-l rezolva. În urma cu patru ani am început plantarea de rasinoase Thuja Plicata. În momentul de fata este cel mai mare labirint din tara. Îmi doresc sa-l finalizez pâna în 2018, iar ca dimensiuni si grad de dificultate va depasi orice labirint din lume“, a precizat Ion Neculcea.

Ioan NeculceaPentru a-si împlini pasiunea mai rara, Ion Neculcea este dispus sa-si mute si fabrica de var lavabil, vopsele si substante ignifuge în care a investit peste 2,5 milioane de euro. Chiar daca nu a vrut sa faca publice costurile cu manopera si întretinerea labirintului, din cei patru ani în care s-au plantat sute de mii de puieti, omul de afaceri afirma ca îsi va concentra eforturile pentru desavârsirea labirintului. „Marele joc atletic presupune o buna conditie fizica, psihica iar câstigatorul este desemnat si în functie de timpul în care rezolva iesirea din labirint“, a mai spus Neculcea.

Gardurile de Thuja Plicata vor ajunge, la maturitate, la aproximativ 3 metri. Labirintul va mai scoate mii de euro lunar din buzunarul omului de afaceri, costuri rezultate din taierea, amenajarea si irigarea arbustilor. Aparut si in Libertatea.

Un comentariu

  1. cristian spune:

    vreau sa fac si eu unu labirint…cum pot lua legatura cu dumneavoastra..?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com