Primarul comunei Tamasi a fost trimis în judecata de procurorii Anticoruptie pentru abuz în serviciu

Edilul comunei Tamasi, Veronica Dontu, a fost trimisa zilele trecute în judecata de procurorii Anticoruptie din Bacau. În acelasi dosar va fi judecat, tot pentru abuz în serviciu în forma continuata si un inspector din primarie. Este vorba de Florin Tataru, care împreuna cu Veronica Dontu, ar fi întocmit documente care au stat la baza eliberarii ilegale a unui titlu de proprietate pentru un teren de 17 hectare.
Zilele trecute, Veronica Dontu si Florin Tataru, primar, respectiv inspector superior în cadrul comunei Tamasi, din judetul Bacau, pentru savârsirea infractiunii de abuz în serviciu, în forma agravata. „În rechizitoriul întocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt: În cursul anului 2009, inculpatii Dontu Veronica, primarul comunei Tamasi, jud. Bacau si Tataru Florin, profitând de calitatile lor de presedinte, respectiv membru al comisiei locale de aplicare a legilor fondului funciar, au încalcat dispozitiile legale ce reglementeaza procedura de reconstituire a dreptului de proprietate si au întocmit mai multe documente care au stat la baza emiterii unui titlu de proprietate pentru suprafata de 17,74 ha, suprafata care în fapt era proprietatea unei societati comerciale“, se arata în comunicatul procurorilor DNA Bacau.
O firma este constituita parte civila prejudiciata cu 1,8 milioane de dolari. Sechestru pe bunurile primarului
În perioada 1991 – 2005, mostenitorii de drept ai unui teren au facut nenumarate demersuri legale pentru dobândirea dreptului de proprietate asupra terenului respectiv, în acest sens fiind purtate mai multe discutii cu primarii localitatii, printre care si Dontu Veronica. Mai mult, acesteia din urma i s-a transmis faptul ca mostenitorii sunt dispusi sa vânda terenul ce le-ar fi fost retrocedat în cazul în care inculpata va gasi un cumparator. „În primavara anului 2009, inculpata Veronica Dontu le-a comunicat mostenitorilor ca poate sa le reconstituie dreptul de proprietate pentru o suprafata de 17 ha teren (parte din 50 ha solicitate) pentru care a si gasit un cumparator dispus sa le ofere suma de 65.000 de lei, lucru cu care acestia au fost de acord.
În continuare, inculpatii Dontu Veronica si Tataru Florin, în calitatile lor de presedinte, respectiv membru al comisiei locale Tamasi, judetul Bacau, cu încalcarea dispozitiilor legale au întocmit mai multe documente care au stat la baza reconstituirii dreptului de proprietate asupra celor 17 ha teren.
Dupa eliberarea titlului de proprietate si întocmirea actelor cadastrale, a fost încheiat între mostenitori si oamenii de afaceri contractul de vânzare cumparare având ca obiect terenul susmentionat, desi acesta apartinea în fapt unei societati comerciale, pretul platit fiind de 62.019 lei.
Faptele descrise mai sus au fost savârsite cu intentia de a satisface, prin încalcarea legislatiei privind reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor, interesele unor oameni de afaceri care au dobândit în final terenul respectiv, pretabil exploatarii de balast si amenajarea unei exploatatii piscicole. În cauza, societatea comerciala, proprietara în fapt a terenului, s-a constituit parte civila cu suma de 1.889.355 USD reprezentând valoarea investitiei efectuate pe terenul în litigiu pâna în data de 10 februarie 2002. În cauza s-a dispus instituirea masurii sechestrului asigurator asupra mai multor bunuri imobile ce apartin celor doi inculpati“, se mai arata în comunicatul DNA.

Impartaseste

administrator a etichetat acest articol cu: , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com