Presedintele Senatului Universitatii „Vasile Alecsandri“, despre perchezitiile din 2016: „Ridicarea de documente de catre Directia Generala Antricoruptie a fost o actiune normala“

Miercuri, 14 martie 2018, prin ordonanta Parchetului de pe langa Tribunalul Bacau, au fost ridicati saci de documente si mai multe calculatoare de la Universitatea „Vasile Alecsandri“ din Bacau. Procurorii spun ca lucreaza la un dosar penal dar nu fac mentiunea daca e dosarul inceput in 2015, pentru care DGA a facut perchezitii in mai 2016, in care sunt suspecti profesori din conducerea institutiei.

Acel dosar se afla in lucru la Parchetul de pe langa Tribunalul Bacau, de doi ani, dar, din informatiile noastre, inca nu au fost facute audieri si nimeni nu a fost pus sub acuzare.
Perchezitiile facute in 2016 la Universitatea „Vasile Alecsandri“ nu au creat niciun fel de emotii conducerii institutiei. Asta rezulta din procesul verbal al sedintei Consiliului de Administratie din 18 mai 2016, in care presedintele Senatului, profesorul universitar dr habilitat Valentin Nedeff isi linisteste colegii, spunandu-le ca ridicarea de documente de catre Directia Generala Anticoruptie (pentru un dosar penal) este o actiune normala la Universitatea „Vasile Alecsandri“.

„Domnul presedinte al Senatului propune emiterea unui comunicat de presa pentru reabilitarea imaginii Universitatii. Ridicarea de documente de catre Directia Generala Anticoruptie a fost actiune normala; Universitatea a mai avut astfel de cazuri, pentru care nu s-a facut atâta vâlva, nici intern si nici extern. Asteptam concluziile raportului MENCS, privind ancheta acestuia, chiar daca vor fi contestate de reclamanti. Domnul prof. Nedeff considera ca ar trebui ca în acest raport sa se faca referire si la faptul ca Universitatea „George Bacovia” din Bacau nu mai considera oportuna fuziunea prin absorbtie. Domnul prof. Nedeff este de parere ca ar fi cazul sa analizam daca vom actiona în judecata ziarul care denigreaza imaginea Universitatii cu articole care repeta aceleasi subiecte, ceea ce denota un fel de instigare. Domnul decan Turcu solicita sa se transmita o solicitare pentru schimbarea imaginilor publicitare care însotesc articolele electronice“, se arata la punctul 43, al procesului verbal din 18 mai 2016, al Consiliului de Administratie .

CA Universitatea Vasile Alecsandri Perchezitii 2016 by Mircea Merticariu on Scribd


Perchezitiile facute ieri de Parchetul de pe langa Tribunalul au trezit un ecou in mediul universitar bacauan dar si printre studenti, care se asteapta la clarificari din partea oamenilor legii.

6 Comentarii

 1. didi spune:

  masonii se ajuta intre ei… nu se va intampla nimic… este doar de ochii lumii…

 2. Este degradant pentru imaginea Universitatii, sa fie lipsita de calculatoare!
  Nu este legitima actiunea procurorilor.
  In mintea lor, nu exista gandire analitica, prin care sa priceapa ca in baza de date a unui calculator sunt informatii, documente, de care Universitatea are nevoie zi de zi.
  Apoi, ce trebuie sa faca Universitatea?
  Sa cumpere alte calculatoare?
  Cum sa isi recupereze bazele de date?
  Cine raspunde de prejudiciile aduse Universitatii,pe fondul lipsirii acesteia de calculatoare?
  Acest lucru este asemenea cum ar verifica un agent de circulatie permisul de conducere al conducatorului auto si prin proces verbal ridica conducatorului auto bunurile din autoturism, cum ar fi:telefonul mobil, tableta, leptopul si alte obiecte.
  Acest lucru este posibil de facut doar de procurori care nu au precventat cursurile in timpul facultatii, si nu au raspunderea faptelor lor.

 3. Simon M spune:

  Asta asa e. Daca bate vantul mai tare se darama sandramaua. Sau nu.#coruptiainuniversitatirules

 4. Georgescu P spune:

  Stai sa vezi daca se supara oamenii influenti care-i protejeaza, sa vezi cum zboara aia din parchete. Cum indraznesc sa-i deranjeze pe cei de la Universitate, pe matusalemici, care nu se mai satura dracului de bani si functii.

 5. Simon M spune:

  Da nu ti-e rusine sa te calce tot timpul oficialii? Ce exemplu dai tu studentilor?Sînt tupeist ?i nu mi-e ru?ine: dai incolo de fripturisti!

 6. Georgescu P spune:

  Are dreptate domnul profesor Nedeff, institutiile care fac dosare penale trebuie sa-si faca treaba. Astept sa vad daca dupa aceste perchezitii se mai intampla ceva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com