Presa bacauana. Doi cu sapa, trei cu mapa

Exista persoane in Bacau, care au lucrat sau inca mai lucreaza in presa, care castiga lunar mai mult decat trei parlamentari  la un loc. Din bani publici! Ionut Avram (Ferma Politica) vorbeste de noul contract de monitorizare a presei, in valoare de doar 3100 de lei, lunar, dat de Consiliul Judetean Bacau catre G&P News&Advertising.

(FOTO: Florin Popescu, patronul Ziarului de Bacau, monitorizeaza presa locala)

Florin Popescu

Firma este fondata de Florin Popescu si Gabi Mihai si in ultimii ani a reusit performanta sa castige peste 150  de mii de euro. Aceeasi societate a castigat de la Primaria Bacau, intre 2011 si 2014, frumoasa suma de 263 de mii de lei, tot pentru monitorizare media. Firma de succes, fondata in 2010, a avut o cifra de afaceri in 2012 de 105 mii de lei, în 2013, de 197 de mii de lei, iar in 2014, când este depus ultimul bilant contabil, de 258 de mii de lei. Permanent, firma care face monitorizarea media, a avut doar doi angajati.

Practic, actionarii firmei, care detin mai multe bloguri dar si Ziarul de Bacau, sunt platiti de Consiliul Judetean Bacau, pentru a-si monitoriza, printre altele, propriile creatii.

Juranalistii de 40 si ceva de ani din presa bacauana, care urma cu 12-14 ani lucrau la Ziarul de Bacau, au gasit solutia pentru bunastare, pe bani publici romanesti si europeni. Trei au devenit purtatori de cuvant, unii sunt experti pe fonduri europene, altii castiga din publicitate fictiva, data pe filiera liberala. Toti au ramas prieteni si exercita o forma de presiune la nivel institutional.Ziarul de Bacau

G&P News&Advertising a preluat in urma cu un an si Ziarul de Bacau, care apartinea verisorului lui Romeo Stavarache, Liviu Cenusa, inculpat intr-un dosar DNA, acuzat de luare de mita, prin contracte de publicitate fictive la ziar.

Florin Popescu, zis si aghiuta.com, a reusit sa se impuna altfel pe piata online, prin texte defaimatoare, care l-au facut sa piarda doua procese de calomnie. Impreuna cu fostii colegi de la Ziarul de Bacau, care acum lucreaza in Primaria Bacau sau sunt experti media, au pus la punct o retea prin care castiga sume consistente, din proiecte europene.  Este vorba si de proiectele Rost si Phoenix, fiecare de peste 3 milioane de euro, care sunt derulate de senatorul Tapu Nazare (fost sef PNL Neamt), prin firma Vlanda Company. Liberalul nemtean ii invata pe tinerii de la tara cum sa devina instalatori. Despre aceste proiecte si neregulile existente aici, dar si despre zecile de mii de euro, castigate de oamenii din presa bacauana pe relatia cu ADR NE (Apostol-Stavarache), intr-un material viitor.

P.S. Bacaul mai are, in momentul de fata, un singur cotidian, care apare pe print (Desteptarea) si doua posturi de televiziune, cu program redus.

2 Comentarii

  1. Consternat ! spune:

    Execrabil !!! „Animalutele de casa” (aghiuta.com= Florin P. &Gabi M.) se gudura dupa orice banut ! GROAZNIC e ca sunt BANI PUBLICI = BANII NOSTRI !!! LA PUSCARIEEEE ! Felicitari pt articol !

  • […] Presa bacauana. Doi cu sapa, trei cu mapa Probabil, presedintele Dragos Benea are mai multe nelinisti. Una dintre ele ar fi legata de actele aditionale la proiectul “Reabilitare drum judetean DJ 252, Huruiesti – Gaiceana – Parincea – Bibiresti – Buhoci” este finantat prin Programul Operational Regional, Axa prioritara 2 – Îmbunatatirea infrastructurii de transport regionale si locale. Valoarea totala a proiectului este de 93.633.312 lei, din care 77.156.729 lei sunt partea UE, iar 1.574.627, contributia CJ. Contractul de executie intre UMB Spedition-Tehnostrade (Dorinel Umbrarescu) si CJ Bacau are valoarea de 70.773.485 lei, fara TVA. “Ma bucur ca e un constructor din judetul Bacau, ba chiar din zona respectiva. Am incredere ca Spedition UMB se va dovedi acelasi constructor serios pe care il stim. E o solutie fericita.”, a declarat Dragos Benea in 2011, pentru ziarul Desteptarea. La acest proiect ar fi fost date mai multe contracte aditionale, unele lucrari s-au facut doar pe hartie sau prin hartiile ajunse in buzunarul unora de la partid. Zvonurile fata de o posibila problema penala s-au intetit in ultima perioada, cand mai multi constructori ar fi fost intrebati de oamenii Legii ce au facut cu banii si pe unde i-au scos. Domnul presedinte Dragos Benea se asteapta ca in dosarele de monitorizare a presei sa gaseasca si articole despre modul in care a fost impus preferential criteriul de „euro6“ la licitatia pentru gunoaiele din 65 de localitati din judet, castigata de Romprest (al carui patron, Walter Florian, a fost arestat in vara anului trecut) despre acuzatii de abuz in functie care i s-ar putea aduce fata de directionarea unor firmelor apropiate catre primariile social democrate din judet dar si despre anumite societati care stau in chirie in imobilele sotiei si tatalui sau, s.a.m.d. […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com