„Omul care a vazut moartea”, in premiera la Teatrul Municipal “Bacovia

Sâmbata, 13 februarie, de la ora 18, va avea loc avanpremiera piesei „Omul care a vazut moartea” iar duminica, de la aceeasi ora, premiera.  Spectacolul va avea loc în Sala Mare a Teatrului Municipal „Bacovia”.„Omul care a vazut moartea” (6)

Dupa sase ani de absenta, actorul Florin Zancescu, student al regretatului Dem Radulescu, revine pe scena bacauana. Artistul va putea urmarit  în noua productie a Teatrului Municipal “Bacovia”, „Omul care a vazut moartea”, un spectacol de Gheorghe Balint, adaptare dupa una dintre piesele de mare succes ale dramaturgului român Victor Eftimiu.

„Parteneri de scena ai actorului Florin Zancescu, în spectacolul “Omul care a vazut moartea”, sunt actorii Bogdan Matei, Viorel Baltag, Florina Gazdaru, Stefan Alexiu, Daniela Vrînceanu si Alexandra Pascu. Regia artistica, scenografia & adaptarea scenica sunt semnate de Gheorghe Balint iar muzica poarta semnatura lui Ciprian Manta.  Publicul l-a putut admira ultima data pe actorul Florin Zancescu pe scena Teatrului Municipal “Bacovia” în productiile “Conu’ Leonida fata cu reactiunea“, de I.L.Caragiale, în regia lui Dumitru Lazar Fulga, si “La Bacau, într-o mahala”, un spectacol de Nae Cosmescu“, a precizat, într-un comunicat de presa, Laura Huiban, purtatorul de cuvânt al Teatrului Municipal Bacovia. „Omul care a vazut moartea” (5)

 

Florin Zancescu sarbatoreste 60 de ani de viata si 35 de ani de teatru

Potrivit unui comunicat al teatrului bacauan, Florin Zancescu s-a nascut la 12 iulie 1956 în orasul Comanesti, judetul Bacau. În 1981, a absolvit, cu nota 10 la examenul de diploma, cursurile Facultatii de Teatru Cinematografie si Televiziune, specializarea Actorie, a Institutului de Arta Teatrala si Cinematografica “I.L.Caragiale” Bucuresti, clasa profesorului universitar Dem Radulescu. A fost actor al teatrelor din Botosani (1981-1983), Bacau (1983-1993, 2001 – 2009) si Constanta (1993-2001). În perioada 2000 – 2001 a fost sef de sectie la Teatrul de Revista „Fantasio” din Constanta. Între anii 1986-1993 a fost profesor de actorie la Scoala Populara de Arte si Meserii Bacau, la conducerea careia s-a aflat în  perioada 1991-1993. În decursul carierei profesionale a obtinut mai multe premii nationale si diplome la diferite concursuri si festiIvaluri, printre care Premiul de interpretare (Festivalul Teatrelor din Moldova, 1992), Premiul „Matei Millo” pentru cel mai bun actor (Festivalul National al Teatrelor de Revista), Premiul pentru rol secundar (Fifi Lobello din „Tichia cu clopotei”, de L. Pirandello, regia Dan Alexandrescu, Festivalul Restituirilor Dramaturgice, Botosani, 1990). Din anul 2001 este directorul Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Bacau.„Omul care a vazut moartea” (2)

Omul care a vazut moartea”, de Victor Eftimiu

 

Distributie: Florin Zancescu, Bogdan Matei, Viorel Baltag, Florina Gazdaru, Stefan Alexiu, Daniela Vrînceanu, Alexandra Pascu

 

Muzica: Ciprian Manta

Regia artistica, scenografia & adaptarea scenica: Geo Balint

Fotografiile si grafica: Ioan Viorel Cojan

„Omul care a vazut moartea” (1)

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com