Premiera: Gradinita de vara la Faraoani

Sub patronajul Casei Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacau, Scoala cu Clasele I – VIII Nr. 1 Faraoani, Gradinita cu Program Normal Nr. 1 Faraoani – Centrul de Documentare si Informare „George Enescu” Faraoani, în parteneriat cu Primaria Comunei Faraoani, Parohia Romano – Catolica „Sf. Anton de Padova” Faraoani si Congregatia Surorilor „Maria Bambina”, organizeaza pentru al cincilea an consecutiv, în perioada 15 – 31 august 2011 , „Gradinita de vara pentru prescolari înalt abilitati”. Aceasta se va desfasura la Gradinita cu Program Normal Nr. 1 Faraoani – Centrul de Documentare si Informare „George Enescu” Faraoani, initiatoare fiind, educ. Mariana Prutica, educ. Geta Astefanoiei, sub coordonarea prof. Elena Durac,  directorul unitatii de învatamânt. Proiectul are ca grup tinta 30 de copii prescolari înalt abilitati, care fac fata cu succes cerintelor unei gradinite cu program normal. Totodata, acesta se adreseaza si copiilor de grupa pregatitoare, care vor merge în toamna la scoala. În aceste conditii, proiectul ofera un curriculum personalizat si diferentiat, pentru eliminarea sincopelor în educatia si instructia copiilor pe timpul verii.

Actiunea a fost initiata cu scopul de a stimula copii cu performate înalte, de a–i identifica, de a întocmi programe diferentiate si / sau servicii suplimentare, fata de cele oferite în gradinita obisnuita, de a motiva copii pentru frecventarea gradinitei de vara, dar si cu scopul antrenarii tuturor factorilor comunitatii locale în acest proiect educational. Totodata, gradinita de vara îsi propune respectarea principalelor caracteristici ale personalitatii copiilor, încurajarea si afirmarea talentelor, prin parcurgerea unui curriculum îmbogatit, structurat pe domenii, pe niveluri, pe grade de dificultate si eliminarea sincopelor în educatia si instructia copiilor pe timpul verii. De asemenea, se urmareste educarea copiilor în sensul asimilarii elementelor de baza ale principalelor limbaje neconventionale (scris, citit, calcul matematic), stimularea acestora în vederea cunoasterii si stapânirii mediului apropiat, a potentialului creativ, a intuitiei si imaginatiei acestuia, precum si formarea motivarii pentru învatare, considerata ca activitate sociala. Pe parcursul celor doua saptamâni gradinita de vara are un program de activitate diversificat, atractiv si flexibil, construit pe un curriculum la decizia gradinitei, cu scopul sensibilizarii copiilor înalt abilitati si a parintilor acestora.

Activitatea este centrata pe copii si se desfasoara cu suportul unor proiecte tematice atractive cu competente sporite, care stimuleaza comunicarea, jocul interactiv, cunoasterea, autocunoasterea si creativitatea. Totodata, activitatile au menirea de a promova un mediu stimulativ si integrativ, încurajând explorarea si investigarea independenta la nivelul prescolarilor. Se respecta nevoia de joc, de miscare, de relaxare a copiilor, dar si ritmul si potentialul fiecarui copil. Astfel se poate adapta un demers educational, conform abilitatilor copiilor, valorificându-se si potentialul intelectual si motivational intrinsec al lor. „Este o buna ocazie pentru noi, în calitate de coordonatori ai unui proiect educativ specific vacantei de vara, sa ne implicam în desfasurarea unor activitati cu caracter extracurricular.De asemenea este valorificat Centrul de Documentare si Informare „George Enescu”, care are ca  principala misiune sustinerea unor asemenea tipuri de activitati si care se afla sub îndrumarea noastra. În acest context,  încercam sa cunoastem cât mai bine preocuparile colegilor din mediul rural. Asadar, dorim, ca odata cu implicarea noastra în acest interesant si ambitios proiect, sa transmitem acestora deplina noastra disponibilitate în sensul dezvoltarii si în viitor a unor programe de acest tip.”, ne-a declarat prof. Gabriel Stan, directorul C.C.D. Bacau.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *