Piata Tricolorului, distrusa de nepasare

Zeci de placi de granit din Piateta Tricolorului s-au crapat dupa eveniment si trebuie înlocuite. Edilii spun ca lucrarea este înca în garantie. Constructorul sustine ca granitul a fost stricat cu buna stiinta de angajatii Primariei.

Placile de granit montate în urma cu aproape trei ani si jumatate în Piateta Tricolorului din fata Casei de Cultura au început deja sa se fisureze. Gândita ca o zona de recreere pentru bacauani, dar si ca una menita sa gazduiasca cele mai importante evenimente din oras, piateta a cedat în cele din urma presiunilor la care a fost supusa.

Târgurile de mestesugari sau organizarea a doua editii „Romanian Top Hits“ (RTH) sunt doar o parte din evenimentele care au dus în timp la distrugerea placilor de granit. „Nu stiu daca sunt sau nu placi distruse. Scena de la RTH a fost montata pe pietonalul din fata Prefecturii si nu în piateta. Acolo au stat doar spectatorii. Daca sunt placi fisurate atunci ele vor fi reparate pe cheltuiala constructorului pentru ca lucrarea este înca în garantie“, a spus Ionut Tomescu, purtatorul de cuvânt al Primariei Bacau.

Locuitorii orasului regreta spatiul verde si florile care erau înainte în fata Casei de Cultura, pe locul actualei piatete placate cu granit, care a costat administratia locala aproximativ un milion de dolari. „Era mult mai frumos altadata aici. Era verdeata, copacei ornamentali si flori. Reamenajarea zonei a costat foarte mult si piateta arata de parca au trecut 15 ani de când a fost construita“, spune Andreea Oancea, o tânara din Bacau. Desi au trecut mai bine de trei ani de când lucrarea a fost finalizata, constructorul sustine ca nici acum nu s-a facut receptia finala.

„Primaria mi-a platit dupa aproape doi ani de la finalizarea lucrarii. Mi-au dat banii cu târâita, dar au refuzat sa faca receptia finala, asta chiar daca defectiunile care au aparut în timp le-au facut chiar ei“, a spus Ionel Condurat, administratorul firmei care a realizat lucrarea.

Constructorul acuza primaria de stricaciuni

Totodata, acesta a mai afirmat ca tractoarele si utilajele grele folosite de Primarie la diferite lucrari au deteriorat placile de granit si sistemele de lumini din fântânile arteziene. „Avem fotografii cu tractoarele si camioanele care au trecut sau au stationat pe acele placi. I-am atentionat pe cei din Primarie care au zis ca stiu problema“, a mai spus Condurat. Firma care a realizat piateta mai are de recuperat de la administratia bacauana 70% din garantia de 50.000 de dolari depusa înainte.

„Garantia nu-si mai are rostul. Placile nu s-au stricat de la sine, ci din cauza evenimentelor din zona si a utilajelor care au stationat pe placi“, a explicat administratorul Condurat. În ultimele zile Piata Tricolorului a fost locul de desfasurare a evenimentului RTH, care a costat municipalitatea 450.000 de lei. În zona au fost amplasate schela pentru filmat si pe placile piatetei au stat mii de spectatori.

 

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com