Politia a evacuat Primaria din Montreal si a demarat cercetarile anticoruptie

Scris de ZIGZAG ROMAN-CANADIAN

www.zigzag-online.ro

Jamais vu” la Montreal

UPACCum ar trebui sa se procedeze si in România atunci cind exista suspiciuni intemeiate vizind fapte de finantare ilegala electorala, abuz de incredere, frauda si fabricare de documente false?

Iata ce se intimpla la Montreal: 125 de politisti ai Unitatii permanente anticoruptie (UPAC) au descins (marti, 19 februarie, in jurul orelor 16,00) la sediul general al Primariei Montreal si le-au impus angajatilor sa evacueze instantaneu cladirea.

Perchezitiile fac parte din ancheta deschisa in 2010 referitoare la cazuri de coruptie in rindul partidului Union Montreal al fostului primar general Gerald Tremblay, din care a facut parte si actualul primar, Michael Applebaum. Acesta din urma a demisionat din Union Montreal in noiembrie 2012 si a fost ales sa asigure mandatul de edil sef pina la alegerile locale din noiembrie 2013.

Potrivit primelor date, cu ocazia interventiei UPAC -actiune de o anvergura unica in istoria celui de al doilea oras important al Canadei-, 25 de persoane au fost interogate, printre care Gerald Tremblay si Michael Applebaum, dar si alti „grei” din politica municipala – precum fostul presedinte al Comintetului Executiv al metropolei, Frank Zampino, si actualul primar al arondismentului (sectorului) Lachine, Claude Dauphin.

Primaria MontrealDocumentele vizate de Unitatea permanenta anticoruptie sint legate de afirmatiile facute de Michel Lalonde, presedintele unei companii de inginerie, in cadrul Comisiei Charbonneau -comisie speciala de ancheta privind acordarea si gestiunea contractelor publice din sectorul constructiilor. |n timpul audierilor, Lalonde a afirmat ca dadea un comision de 3% partidului Union Montreal pentru a obtine contracte de la Primaria Montreal. In plus, Michel Lalonde a mai sustinut ca banii au fost folositi de Union Montreal in timpul campaniei electorale din 2009.

Infiintata in octombrie 2011, Comisiei Charbonneau are drept scop identificarea probelor si a stratagemelor in acordarea de contracte „dubioase” de catre Primaria Montreal.

Simultan cu actiunea de acum de la sediul Primariei Generale, descinderi si perchezitii au mai avut loc la sediul partidului Union Montreal si mai multe primarii de arondismente. Acestea continua seria actiunilor desfasurate incepind cu 2011, bilantul doar din ultimele trei luni fiind:

– arestarea primarului din orasul Saint-Remi

– arestarea fostului PDG al colosului international in domeniul energetic si al constructiilor SNC Lavalin

– arestarea unui important mafiot, Tony Accurso

– perchezitii la numeroase primarii de orase si la firme de inginerie si consultanta.

 

Impartaseste

administrator a etichetat acest articol cu: , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com