Dumitru Sechelariu, dus pe ultimul drum fara autorizatie din partea Primariei Bacau?!

Trupul neinsufletit al fostului primar al Bacaului, Dumitru Sechelariu, a fost dus astazi pe ultimul drum de mii de persoane. Surse din anturajul familiei, care prefera anonimatul, afirma ca Primaria Bacau a refuzat sa acorde autorizatia pentru convoiul care urma sa Convoiul care a traversat orasul nu a avut autorizatie (4)Convoiul care a traversat orasul nu a avut autorizatie (3)traverseze orasul. Mai mult, se pare ca si declaratia lui Sergiu Sechelariu, legata de faptul ca fratele sau, de pe patul spitalului din Viena ar fi incercat sa-l sune pe Romeo Stavarache, pentru a-si cere iertare, se inscrie in aceeasi ordine de idei. Aceea de a obtine autorizatia pentru procesiunea de traversare a orasului. Mai mult, se pare ca familia ar fi dorit ca trupul lui Dumitru Sechelariu sa fie depus la Biserica Sfantul Neculai, plan abandonat, deoarece municipalitatea ar fi refuzat sa acorde autorizatie pentru traseul pana la Cimitirul Central. „Au fost emotii foarte mari. Pe la ora 11 (n.r. pusi in fata situatiei, deoarerece mii de oameni erau deja in strada) am primit un acord verbal, dar nu unul in scris“, afirma unul dintre prietenii fostului primar. Situatia este cunoscuta si de Vasile Botomei. „Autorizatia poate fi doar in scris, verbala nu are nicio valoare“, afirma avocatul bacauan.

Convoiul care a traversat orasul nu a avut autorizatie (2)Convoiul care a traversat orasul nu a avut autorizatie (1)Primaria Bacau a trimis o coroana la inmormantare. Mai mult, cand miile de bacauani care conduceau trupul neinsufletit al fostului primar a ajuns in fata Primariei, peste 50 de persoane au iesit din institutie pentru a saluta, pentru ultima oara, pe cel care i-a condus o buna bucata de vreme. Din partea municipiului dar si a Consiliului Local Bacau au mai fost prinse de masini inca doua coroane de flori. Din conducerea institutiei au iesit pentru a intampina puhoiul de oameni administratorul public Leonard Padureanu, secretarul Ovidiu Popovici dar si Cristina Buzdugan, de la achizitii. Multi oameni au asteptat ca din institutie sa vina in intampinare primarul Romeo Stavarache sau macar vreun viceprimar. Alte surse afirma ca Romeo Stavarache ar fi fost plecat cu treburi pe la Bruxelles si ca de aceea nu a participat la cea mai impozanta manifestare publica a orasului din ultimii ani. Inca nu am reusit sa contactam reprezentantii Primariei Bacau pentru a ne oferi o pozitie oficiala!

8 Comentarii

 1. Cortegiul funerar al primarului Dumitru Sechelariu a fost condus pe unde a vrut Vasile Botomei.Nimeni nu a stiut mai dinainte ce se va intampla.Crucea a fost deschizatoare de drum. Am mers cu ea in fruntea cortegiului,iar can nimeni nu se astepta, am intrat la pas pe jos podul de la Serbanesti.
  Dupa mine a mai venit preotul Iulian Gabriel Ichim si toata coloana funerara.
  Am mai luat langa mine un om care sa-mi fie de ajutor la nevoie.
  Politicienii care venise sa-l conduca pe ultimul drum pe Dumitru Sechelariu au plecat pe drum inainte cu masinile lor nestiind ca situatia se va schimba.
  La fel au procedat si ceilati 30 de preoti care au plecat cu autocarul la Cimitirul Central din Bacau unde au avut de asteptat aproximativ doua ore cat a durat mersul pe jos prin tot orasul.Preotii stiau ca nu este aprobare nici de la Primar si nici de la Episcopul Ioachim Bacauanul sa mearga pe jos cu cortegiul funerar.
  Pe traseu lumea s-a adunat!
  Politia nu m-a blocat!
  Mai mult decat atat a fost deviata circulatia de pe centrul bacaului pentru ca evenimentul avea amploare de nivel mare.
  Totul s-a intamplat ad-hoc.
  De la statuia Domnitorului Stefan Cel Mare am intrat pe linia de centru a bulevardului Marasesti.
  Surprinsi de situatia de fapt au fost toti.
  Nici Laudeta Sechelariu, nici Sergiu Sechelariu si nici altcineva din primarie nu au stiut de initiativa mea.
  De altfel daca ar fi stiut, probabil nu ar fi vrut pentru a nu crea probleme cu administratia primarului care nu daduse aprobare.
  Spre amintire a ramasla mine tricolorul pe care l-am pus pe crucea primarului pe care am purtato cu respect.
  Am avut cu Dumitru Sechelariu 7 ani de conflicte.
  Mi-a demolat o anexa de la magazinul din str.Republicii 27, de la firma Bartolo.
  Am primit zeci si sute de amenzi comandate de el ca primar.
  Am ajuns la divort de femeia cu care traiam din cauza problemelor create de Dumitru Sechelariu pentru firma mea.
  M-a inconjurat cu panouri tip organizare de santier timp de un an de zile pentru ca sa nu aiba acces acces clientii la magazinul meu.
  A trimis la firma mea toate controalele de la toate institutiile posibile cu dedicatie de a ma desfiinta.
  M-am judecat cu el ca primar la Bacau apoi prin stramutatre de procese m-am judecat la Focsani, Galati,Tg.Mures,Iasi,Suceava,Tg.Secuiesc,Brasov si am castigat impotriva administratiei.
  In final a fost domn si a cerut sa ne impacam.
  Citez din cuvintele primarului Dumitru Sechelariu rostite in anul 2003 cand m-a invitat prin sefa de cabinet la biroul de primar:
  ,,Vasile te-ai judecat cu Primarul nu cu mine.Cand aveam nevoie de un consilier juridic in primarie erau toti plecati in toate colturile tarii.Ai demonstrat ca esti barbat.Cu tine vreau sa ma impac!”
  Am acceptat sa ma impac.
  Insemn de respect dupa ce ne-am impacat mi-a dat vaporul cu tot cu echipajul de pe vapor sa-l folosesc gratuit pe tim de 5 zile in Delta Dunarii.
  Acesta era omul Dumitru Sechelariu!
  Un om si de razboi dar si de pace!
  Pe fondul celor intamplate intre el si mine am ales sa intervin cum ma pricep mai bine.
  Puterea credintei lui a fost sa-l invinga chiar si pe ultimul drum pe acest actual primar.
  Dumnezeu mi-a dat putere!
  Dumnezeu sa-l ierte!
  Cu respect, Dr.av.Vasile Botomei

 2. John Popa spune:

  Cred ca nu mai este nevoie de nici un comentariu, a fost bine ori nu a fost bine.
  Mult respect pentru D-l Popovici, D-l Padureanu si D-l Tomescu pentru ca au gestionat situatia bine pana la urma.Sechelariu merita sa fie fie salutat pentru ultima oara si de autoritatile bacauane.

 3. Din Primarie spune:

  A fost foarte clar pentru toata lumea ca Stava nu poate ierta, ca nu e atat de puternic pentru asta. Stiu ca Popovici si altii din primarie vazand ca vine convoiul, oameniii erau atunci pe Bd Unirii, au comandat la Floraria Geanina, la nea Sicu, doua coroane si cateva flori. Au incercat sa se adapteze din mers, dar e evident pentru orivcine are cel putin doi neuroni ca s-a facut treaba asta pentru ca lumea sa aiba impresia ca oamenilor lui Stavartache le pasa! NOT

 4. pt doru spune:

  Mai Tomescule, zi mai adevarul ,ca nu esti in conferinta de presa la Primarie…La Sf Nicolae de ce nu i-a lasat sa-l depuna ? De ce a fost nevoie de presiunea miilor de oameni pt a -si da seama ca oricum nu are ce sa faca ? Bineinteles ca dupa ce si-a dat seama de inutilitatea opozitiei , a cedat o parte din cereri,dar asta conteaza ?
  Adica i-a facut un hatar celui care a fost Primar 8 ani, dar care nu a putut sa se odihneasca intr-o capela din Centrul orasului? Cine naiba crezi ca-l aplauda pe barbarul de Stavarache cand iese din scena? Crezi ca o sa il pomeneasca cineva dintre bacauani?Crezi ca mai ramane in Bacau un minut dupa ce pierde puterea?Ce naiba sa mai faca aici?

 5. Morometi spune:

  doru esti un bou !

 6. doru spune:

  Si baga dracului diacritice, daca tot vrei comentarii. Ca scriem în limba româna.

 7. doru spune:

  Nu mai rascoliti rahatul! Stava e la Bruxelles de duminica. A dat aprobare înca de luni, desi chiar Seche a interzis cortegiile funerare pe centrul orasului – urmînd o decizie a Consiliului Europei din 2004. A trimis si-o coroana, prin Tomescu, omul lui. Pe treptele primariei arde si-acu o candela la portretul lui Sceche. Ce vrei? Sa-i faca un monument? Poate, da alege tu amplasamentul: la fabrica Letea, La fostul IPJ, la Parcul Copiilor?????
  Ne revenim din marea durere sau o tot facem pe ofuscatii ca sa ne bagam în seama?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com