Fundatia Brancoveanu si-a serbat patronul spiritual (Galerie foto-video)

150 de varstnici au dansat tango, vals, muzica populara si au facut parada modei.

Au fost acordate premii pentru dans, moda, tinerete, spontaneitate si eleganta. Mircea Proca (87 de ani) a luat premiu pentru gratie.

În cadrul manifestarilor „Portile deschise“, membrii Fundatiei pentru Educatie, Dezvoltare si Sprijin Comunitar „Constantin Brâncoveanu“ si-au serbat patronul spiritual la un restaurant de la Parcul Trandafirilor din Bacau. Pe 16 august, în calendarul ortodox sunt serbati sfântul voievod martir Constantin Brâncoveanu si fiii sai Constantin, Stefan, Radu si Matei, care au platit cu viata credinta lor în crestinismul poporului român. Îmbracati în haine de bal, gratiosi si bine dispusi, peste 150 de vârstnici au dansat pret de mai multe ore.

„Noi avem peste 500 de beneficiari, implicati în programele fundatiei noastre. Au venit cei care au putut. Ne bucuram ca se simt în forma si ca au facut aceasta atmosfera extraordinara“, a spus Carmen Silitra, presedintele fundatiei. Manifestarea care i-a avut în centru pe membrii Clubului Vârstnicilor a început cu o prezentare a creatiilor realizate de acestia în ultima perioada. Au fost expuse picturi, sculpturi si alte obiecte facute de batrânii cu talent ai fundatiei.

Au urmat apoi dansurile si muzica de calitate interpretata de trupa Cameleon din Bacau. Pe scena au mai urcat si cântaretii de muzica populara Petrica Alistar si Gina Tutuianu. „Tot ce a fost aici este rodul efortului nostru comun, iar serbarea este în cinstea Brâncovenilor“, a declarat Natalia Bichescu, coordonatorul Clubului Vârstnicilor.

Diplome si tort

Dupa finalizarea probelor de dans si moda au fost acordate si premii. Tatiana Magirescu (62 de ani) si Neculai Iftimie (65 de ani) au luat locul 1, pe locul secund s-au situat Ion Burcuta (75 de ani) si Melania Manuca (70 de ani), iar pe 3, Lucica Toma (66 de ani) si Constantin Verdes (72 de ani). Premiul pentru gratie a fost luat de perechea Mircea Proca si Ana Fagasanu. „Ma bucur ca în cadrul acestei fundatii am reusit sa îmi descopar talentul, iar lucrarile mele sunt apreciate“, a spus Neculai Iftimie, sculptor popular care a realizat un bust al lui Constantin Brâncoveanu si unul al lui Mihai Eminescu.

„Sunt creatii deosebite. Bustul lui Brâncoveanu este rodul multor eforturi depuse de domnul Iftimie. Nu exista prea multe surse istoriografice, care sa descrie înfatisarea lui Brâncoveanu“, a adaugat Carmen Silitra. Activitatile derulate în cadrul organizatiei au avut si rol terapeutic pentru unii membri. „Ma simt la superlativ de fiecare data când particip la actiunile clubului. Eu sunt operata de cancer. Unele probleme mai sunt, dar starea de bine de aici ma ajuta“, a marturisit Lucica Toma. La sfârsit, batrânii s-au bucurat de tort si de artificii.

„Este foarte important sa motivam persoanele vârstnice sa fie active, sa se simta utile. Valoarea lor umana nu este estompata de trecerea anilor“, a încheiat Carmen Silitra.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com