Partidul Verde isi face campanie de Ziua Nationala a Ungariei

Partidul Verde, prin parlamentarii USL, Remus Cernea si Ovidiu Iane, transmite un mesaj calduros maghiarilor din Romania si de pretutindeni chiar de 15 martie. Verzii romani, care au in comun cu vecinii de la vest cel putin culoarea de pe steagul Ungariei, vorbesc despre istoria comuna a romanilor UngariaPartidul Verdesi maghiarilor. Mai mult, in finalul comunicatului, se arata ca: „Partidul Verde îsi propune sa sprijine comunitatile maghiare din Româna, sa lupte pentru respectarea drepturilor omului si ale minoritatilor etnice sau confesionale, dar si, împreuna cu acestea, pentru protejarea mediului“. Cu alte cuvinte, verzii vor sa-i ajute pe ungurii din Romania sa respecte drepturile minoritatilor (a romanilor din zonele in care acestia sunt in minoritate), totul pentru un mediu cat mai curat. Dincolo de acest mesaj relativ confuz, la multi ani maghiarilor!

Iata comunicatul Partidului Verde:

 

„În fiecare an, pe data pe 15 martie, este sarbatorita Ziua Maghiarilor de Pretutindeni. Aceasta zi este una importanta si pentru comunitatile maghiare din România si ea este în mod traditional marcata în tara prin diverse activitati culturale si civice care aniverseaza Revolutia maghiara din 1848. Pentru maghiarii din Ungaria, Nemzeti ünnep (Ziua Nationala) a devenit un simbol al libertatii si este una din cele trei zile nationale.

 

Cu aceasta ocazie, Partidul Verde doreste sa trimita un salut si cele mai bune urari tuturor maghiarilor din România si de pretutindeni.
Verzii din România considera ca diversitatea etnica si culturala în general, comunitatile maghiare din România în mod special, în virtutea istoriei comune dar si al traiului de zi cu zi împreuna constituie adevarate bogatii si valori pe care trebuie sa le recunoastem si sa le apreciem ca atare.

 

Istoria noastra comuna, ca si istoria Europei în general, a fost uneori marcata de momente dramatice, dar dincolo de acestea au fost afirmate valori comune, valori datorita carora astazi ne construim împreuna viitorul, bazându-ne pe dialog,deschidere, respect si solidaritate.

 

Întelepciunea politica a liderilor revolutionari Nicolae Balcescu si Lajos Kossuth care în 2 iulie 1849 au semnat la Pesta un acord între români si maghiari reprezinta un reper istoric si un model de reunire a celor doua popoare în jurul unor valori democratice comune. Partidul Verde îsi propune sa sprijine comunitatile maghiare din Româna, sa lupte pentru respectarea drepturilor omului si ale minoritatilor etnice sau confesionale, dar si, împreuna cu acestea, pentru protejarea mediului“.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com