Partidul Verde cere demisia Ministrului de Interne!

Partidul Verde este una dintre putinele organizatii politice care si-au mentinut ferm dezacordul fata de exploatarea si eplorarea gazelor de sist, dar si fata de proiectul Rosia Montana. Violentele din ultimile zile, inregistrate in satul vasluian Pungesti nu i-ai lasat indiferenti pe verzi, care cer, nici mai mult, nici mai putin demisia Ministrului de Interne. Totodata, sunt vazuti ca principali vinovati Manifestatie Barlad impotriva exploatarii gazelor de sist (21)si reprezentantii autoritatilor locale si judetene din Vaslui, dar si unii comandanti ai Jandarmeriei Romane. „Partidul Verde considera inacceptabila pozitia primarului din Pungesti – Mircea Vlase, a presedintelui CJ Vaslui – Dumitru Buzatu, a inspectorului sef al IPJ Vaslui – Mihai Carp, a sefului Inspectoratului Judetean de Jandarmerie Vaslui – Paul Smîntîna, a sefului Inspectoratului General al Jandarmeriei – Mircea Olaru si a ministrului de Interne – Radu Stroe carora le cere fara echivoc demisia!“, se arata in comunicatul Partidului Verde.

Comunicat:

Evenimentele violente din ultimele zile din Pungesti si din Piata Universitatii din Bucuresti au demascat un regim si un comportament politic pe care noi, românii, l-am crezut eradicat în decembrie 1989: astazi, în decembrie 2013, traim într-un regim semi-totalitar în care puterea corupta de marile corporatii se impune cu bâta si cu amenintarea cu forta.

Manifestatie Barlad impotriva exploatarii gazelor de sist (16)Represiunea fortelor de ordine asupra cetatenilor si anularea dialogului cu oamenii simpli continua sa fie instrumente favorit ale puterii actuale. Utilizarea fortelor de ordine (în cazul de fata Jandarmeria – în trecut Securitatea, Militia si Armata) ca instrument de intimidare a populatiei plaseaza istoric faptele petrecute la Pungesti si Piata Universitatii lânga episoade de trista amintire ca încarcerarea liderilor politici necomunisti de la sfârsitul anilor ’40, deportarile din Baragan sau de la Canal, înabusirea grevei de la Târgu Jiu din august 1977, reprimarea revoltei de la Brasov din noiembrie 1987 si mineriadele din 1990, 1991 si 1999.

Abuz, stat politienesc sau totalitarism sunt câteva notiuni vehiculate în ultimii 70 de ani si de care structurile de conducere ale României nu dau semne ca doresc sa se îndeparteze în vreun fel. Maltratarea minorilor si a batrânilor este cel mai clar semn al slabiciunii unui regim nereprezentativ si disperat în a-si mentine beneficiile functiilor. Pentru a impune cu orice pret o decizie politica, Guvernul Victor Ponta apara cu jandarmii interesele Manifestatie Barlad impotriva exploatarii gazelor de sist (15)semnatarilor unor contracte partial secrete cu companii care intentioneaza sa exploreze si apoi sa exploateze gazele de sist prin fracturare hidraulica. Nimanui din actualul Guvern nu îi pasa de îngrijorarile oamenilor din Pungesti ca aceasta tehnologie – contestata la nivel mondial – este periculoasa prin potentialul ei negativ de poluare masiva a mediului, a apei si a solului. Prin decizia de a decreta legea martiala la Pungesti alianta politica USL sustine interesele unor companii straine împotriva vointei democratice a comunitatilor locale care se opun acestor exploatari pe teritorul în care locuiesc. Pe cine reprezinta Guvernul României: pe cei care i-au ales, adica oamenii si comunitatile locale sau interesele companiilor straine carora le dau pe nimic resursele naturale fie ca e vorba  de gazele de sist, fie ca e vorba de aurul de la Rosia Montana!? Partidul Verde considera inacceptabila pozitia primarului din Pungesti – Mircea Vlase, a Partidul Verdepresedintelui CJ Vaslui – Dumitru Buzatu, a inspectorului sef al IPJ Vaslui – Mihai Carp, a sefului Inspectoratului Judetean de Jandarmerie Vaslui – Paul Smîntîna, a sefului Inspectoratului General al Jandarmeriei – Mircea Olaru si a ministrului de Interne – Radu Stroe carora le cere fara echivoc demisia!. Deciziile si comenzile date de cei mai-sus mentionati au transformat satul Pungesti si Piata Universitatii în zone unde statul de drept a fost suspendat si înlocuit de bastoanele jandarmilor.

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Cele mai comentate

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com