„Partidul Miscarea Populara va decide dupa europarlamentare pe cine sustine la prezidentiale“ (foto-video)

Afirmatia a fost facuta de presedintele formatiunii, Eugen Tomac, la Bacau, odata cu lansarea proiectului politic „Pact pentru Moldova“. În toamna lui 2013, la Chisinau, liderul PMP si-a exprimat dorinta ca la prezidentialele din 2014 sa-l sustina pe Mihai PMP va decide pe cine sustine pentru presedentie (1)Razvan Ungureanu, presedintele Partidului Forta Civica. Insa, apele tulburi din politica, perspectiva ruperii USL si crearea unor alte aliante, ii face pe oamenii presedintelui Traian Basescu sa faca un pas inapoi. Orice este posibil, chiar si o alianta a fortelor de dreapta, care sa-l includa pe Crin Antonescu. În cadrul aceleasi intâlniri din Bacau, sefii PMP si-au exprimar dorinta sa obtina „un scor cu doua cifre“ la europarlamentare.

Partidul Miscarea Populara a lansat Pactul pentru Moldova în Bacau

Sute de membrii ai Partidului Miscarea Populara (PMP) s-au întâlnit miercuri, 19 Eugrn Tomac (2)februarie, de la ora 15.00, la Sala Ateneu din Bacau, unde a fost lansat „Pact pentru Moldova, Proiect pentru România“. La eveniment, considerat cel mai important din regiune, au venit membrii din Botosani, Bacau, Galati, Iasi, Neamt, Suceava, Vaslui si Vrancea dar principalii lideri: Eugen Tomac, presedinte PMP, Elena Udrea, Teodor Baconschi, Daniel Funeriu, Gabriel Berca sau Valerian Vreme.

Liderii PMP au accentuat în discursul tinut în fata membrilor faptul ca întreaga regiune a Moldovei este cea mai saraca din Europa. De acest lucru ar fi vinovate. guvernele care au condus pâna acum tara. „Stam de vorba în cea mai saraca regiune a Europei, loc din PMP va decide pe cine sustine pentru presedentie (2)care s-au nascut Eminescu, Enescu, Pormbescu, Creanga. Avem datoria sa stergem eticheta de saracie pe care ne-au pus-o cei care au guvernat“, a precizat deputatul Valerian Vreme.

Ideea „Pactului pentru Moldova“ a fost detaliata atât de presedintele Miscarii Populare, Eugen Tomac, cât si de Elena Udrea. „Cât am fost ministru am venit des în acest oras, pentru care am semnat contracte de peste 100 de milioane de euro. Noi suntem capabili sa sprijinim Moldova, sa facem echipa pentru a îmbunatati infrastructura, economia si domeniul educatiei“, a spus Elena Udrea.

Eugrn Tomac (1)Presedintele Eugen Tomac a afirmat, în cadrul conferintei de presa organizata dupa eveniment, ca partidul înca nu s-a decis pe cine va sprijini la alegerile prezidentiale, din noiembrie. Numele candidatului sustinut de populari va fi facut public dupa alegerile europarlamentare, asta desi, anterior, fusese anuntata o coalitie pentru sustinerea lui Mihai Razvan Ungureanu, presedintele Fortei Civice.

Manifestul numit „Pact pentru Moldova“ se refera la proiecte care ar putea fi realizate în perioada 2014-2020, care ar schimba la fata întreaga regiune. Capitolele strategice sunt: infrastructura, turismul, agricultura, industriile europene nepoluante, politicile fiscale predictibile si educatia. (Adevarul)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com