Cosmin Serboteiu este noul presedinte al Consiliului Judetean al Elevilor Bacau

In data de 31 octombrie, in sala de sedinte a Inspectoratului Scolar Judetean Bacau au avut loc alegerile pentru desemnarea noii conduceri a Consiliului Judetean al Elevilor (CJE) Bacau. La eveniment au luat parte cei 33 de presedinti de Consilii Scolare ale Elevilor proaspat alesi în urma alegerilor democratice din institutiile de învatamânt, desfasurate în perioada 11-21 octombrie 2011. De asemenea, la alegerea noului Birou Executiv al CJE Bacau au mai fost prezenti vechii membri ai Biroului Executiv al CJE Bacau,care de aceasta data au fost si membrii comisiei de organizare si validare a alegerilor, dar si Florin Lazar, inspector scolar general si Teodora Craus, inspector scolar general adjunct.

Noul Biroului Executiv al Consiliului Judetean Bacau are urmatoarea componenta:

Presedinte: Serboteiu Cosmin (Colegiul National ”Grigore Moisil” Onesti);

Prim-vicepresedinte: Peptine Anca-Ionela (Colegiul National “Ferdinand I” Bacau);

Vicepresedinte: Botez Anamaria Madalina (Liceul cu Program Sportiv Bacau);

Vicepresedinte: Lehanceanu Bianca-Mihaela (Liceul „Alexandru Vlahuta” Podu-Turcului);

Secretar: Gherghel Ioana (Colegiul National de Arta “George Apostu” Bacau);

Secretar: Floria Dragos (Colegiul Tehnic “Gheorghe Asachi” Onesti).

De asemenea, pe ordinea de zi a sedintei de luni, 31 octombrie 2011, s-a aflat si desemnarea responsabililor pe departamente:

Concursuri scolare si extrascolare: Tomozei Maria-Angela (Colegiul National Costache Negri Tg. Ocna);

Cultura, educatie si programe scolare: Teodora Abaza (CN. ”D. Cantemir” Onesti);

Sport si programe tineret: Damean Dan (C.T. Anghel Saligny Bacau)

Avocatul elevului: Bianca Marin (Liceul cu Program Sportiv „Nadia Comaneci” Onesti);

Mobilitate, informare, formare si consiliere: Georgiana Merlusca (CT. D. Ghika Comanesti);

Departamentul pentru elevii basarabeni: Codreanu Pavel (Colegiul Teoretic „Mihai Eminescu” Bacau)

Gestionarea bugetului: Radu-Marian Botez (Colegiul Economic “Ion Ghica” Bacau).

Noii presedinti ai Consiliilor Scolare au avut posibilitatea de a candida pentru functiile din Biroul Executiv, înscriindu-si candidatura pe baza unui dosar care a continut, printre altele, un plan de activitati si o strategie de dezvoltare a Consiliului Judetean al Elevilor Bacau, singura structura reprezentativa activa a elevilor din judet.

Fostul prim-vicepresedinte al CJE Bacau, Cristian Ghinghes, le-a transmis candidatilor si noilor membri alesi ca „Este foarte important ca voi sa va implicati în viata scolara bacauana, sa reprezentati interesele elevilor care v-au trimis aici, sa organizati periodic activitati care sa implice cât mai multi tineri si sa mentineti nivelul organizatiei noaste la fel de sus ca pâna acum.

Fiecare dintre cei 6 candidati pentru functia de presedinte a avut la dispozitie 15 minute pentru a-si prezenta discursul si pentru a raspunde la întrebarile venite din partea membrilor Consiliului Judetean ala Elevilor Bacau. Procesul de vot a fost asistat de catre observatorii externi Radu Alexandra si Proca Laura din partea Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Bacau, respectiv de Rotaru Ramona din partea Fundatiei de Sprijin Comunitar.

 

Prima sedinta a noului Consiliul Judetean al Elevilor Bacau va avea loc saptamâna viitoare, aceasta având pe ordinea de zi organizarea si comunicarea interna, respective continuarea activitatilor demarate de vechiul Birou Executiv al CJE Bacau condus de Adriana Bora.

Printre proiectele de viitor ale Consiliului Judetean al Elevilor Bacau se regasesc  Programul de formare a Consiliului National al Elevilor, crearea unui cenaclu literar si a unui post de radio, organizarea unui concurs de talente împreuna cu Casa de Cultura „Vasile Alecsandri” Bacau, demararea unei noi editii a programului „Top School” în colaborare cu Asociatia “Eurocivica”, dar si constituirea a doua structuri paralele, una pentru Consiliile scolare ale Elevilor de la gimnaziu, iar cealalta destinata elevilor implicati în activitatile desfasurate de catre Cluburile si Palatele copiilor.

Elevii isi desemneaza reprezentantii in Consiliul Scolar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com