Octavian Balan, preotul Penitenciarului Bacau, ramane in arest! (Video)

Asta au decis astazi judecatorii Curtii de Apel Bacau, dupa mai bine de doua ore de proecs, timp in care avocatii preotului dar si a celorlalti inculpati implicati in proces au pledat pentru suspendarea masurii arestului preventiv pentru 29 de zile. Octavian Balan, preotul Penitenciarului Bacau, este acuzat de luare de mita, bani pe care i-ar fi pretins pentru introducerea unor telefoane mobile in penitenciar, care ajungeau la detinuti in timpul spovedaniilor. Preotul a fost sustinut in proces, prin simpla prezenta, de zece colegi, de la cateva parohii din Bacau si imprejurimi.

Octavian Balan, sustinut de preoti la Curtea de Apel (1) Cu acordul Episcopiei Romanului si Bacaului, zece preoti au venit astazi, de la ora 11, la Curtea de Apel din Bacau, unde s-a judecat recursul fata de arestarea preventiva a lui Octavian Balan, preotul Penitenciarului din Bacau. Împreuna cu el mai sunt arestati un agent din penitenciar dar si doi detinuti si sotia unuia dintre ei. „Am venit sa-l sustinem pe parinte. Asa este normal, sa salvam oaia ratacita“, a spus Constantin Gherasim, purtatorul de cuvânt al Episcopiei Romanului si Bacaului. Au mai participat la procesul „Celularul“ preotii militari ai Garnizoanei, Jandarmeriei si Aviatiei din Bacau, dar si alti prelati trimisi chiar de la Episcopie. „Venirea noastra în instanta a fost cu învoire de la Prea Sfintia Sa Ioachim Bacauanul. Noi credem ca prin rugaciune putem sa-i ajutam pe magistrati sa ia o decizie înteleapta“, a spus un alt preot.

Octavian Balan-29 de zile de smerenieNici rugaciunea, nici argumentele avocatilor nu au fost suficiente pentru punerea in libertate a inculpatilor. Chiar daca preotul Octavian Balan si agentul Gabriel Garleanu, care lucreaza la Penitenciarul Bacau de mai bine de 20 de ani, nu au antecedente penale sau incalcari ale regulilor interioare ale institutiei, magistratii au considerat ca acestia nu pot fi cercetati si judecati in stare de libertate.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com