28 Septembrie, Ziua de Curatenie Nationala!„Let`s Do It, Romania!” 2013

Romania se alatura si in 2013 miscarii internationale „Let’s Do It!”,  organizand o noua zi de curatenie nationala, pe 28 septembrie.  In judetul Bacau, la actiunile de ecologizare vor participa peste 4500 de voluntari. Au fost realizate parteneriate cu autoritatile publice, care se pot implica in actiunea de curatenie, cum ar fi Inspectoratul Scolar Judetean, Inspectoratul Judetean de Jandarmi si Directia „Let's Do It!” in BacauSilvica Bacau.  „Sambata, 28 septembrie, de la ora 9.00, voluntarii se vor strange in parcarea Stadionului Municipal din Bacau, unde va fi amplsat un cort  „Let`s Do It, Romania!”. In Onesti ne asteptam la participarea tuturor scolilor si liceelor din localitate si la peste 1000 de voluntari implicati efectiv in actiunea de curatenie“, a spus Ioana Mare, PR al Asociatiei „Terra Mater“, organizator „Let`s Do It, Romania!” in Bacau.

Si in anii anteriori, voluntarii din judetul Bacau ai miscarii „Let`s Do It, Romania!” au obtinut rezultate frumoase. In 2010, 2400 voluntari au colectat 4100 de saci, in 2011, 7200 voluntari – 11200 de saci colectati iar anul trecut, 3500 voluntari au strans 7300 de saci de deseuri.

Dupa succesul editiilor precedente, la care au participat peste 650.000 voluntari din Romania, care au adus impreuna autoritati, companii, ong-uri, reprezentanti media, persoane publice, in 2013 ne asteptam sa depasim 1 milion de voluntari. Pe 28 septembrie, vor veni in sprijinul miscarii „Let’s Do It!” si romanii din Diaspora.

„Let’s Do It, Romania!” este o invitatie de a lua atitudine si de a schimba ceva atunci cand lucrurile nu merg asa cum ne-am dori.  „Let’s Do It!” este cea mai mare miscare sociala organizata vreodata in lume, reusind sa mobilizeze peste 7 milioane de voluntari in actiuni de curatenie si educatie. „Ceva se schimba in lume si acest ceva pleaca de jos in sus. Oamenii par sa nu mai fie multumiti de modul in care organizate lucrurile si sunt gata sa-si asume un rol activ pentru a da startul la schimbare” spune Rainer Nolvak, unul dintre initiatorii miscarii.

In judetul Bacau, organizarea campaniei Let’s Do It, Romania! este realizata ca si in trecut de Asociatia Terra Mater, al carei presedinte este Mircea Sandulescu. „Toti cei care vor sa sprijine actiunea din 28 septembrie sau cei care doresc sa se implice in organizarea ei, sunt invitati sa contacteze organizatorii sau sa vina in parcarea de la Stadionul Municipal“, a precizat Marian Istoc, responsabil cu logistica in cadrul campaniei„Let’s Do It, Romania!” derulata in judetul Bacau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com