Nominalizatii Concursului de Dramaturgie la Gala Star 2014

Juriul Concursului de Dramaturgie – Monodrama, editia I, organizat de Teatrul Municipal „Bacovia”, Bacau, în cadrul Galei „Star” 2014, a stabilit nominalizarile pentru premiu.

AFIS GALA STAR 2014Dramaturgii Valentin Nicolau si Radu Macrinici si criticul de teatru Doru Mares, secretar literar al Teatrului Municipal „Bacovia”, membrii juriului actualei editii a concursului, au acordat cele mai multe voturi monodramelor „Ziua în care am divortat”, de Stefan Caraman, „Mi-e frica”, de Mihai Ignat, si „Monolog în doi cu moartea la usa”, de Mircea M. Ionescu. Acestea au fost selectate din 33 de texte înscrise în competitie de autori dramatici din întreaga tara.

„Premiul pentru Dramaturgie oferit de Teatrul Municipal „Bacovia” va fi anuntat marti, 8 aprilie 2014, în cadrul festivitatii de decernare a Premiilor Galei „Star”. În urma evaluarii textelor înscrise, juriul a decis sa acorde, de asemenea, un Premiu special pentru dramatizari, pentru textul „Menage à trois”, realizat de Edith Negulici, dupa romanele „Trois” si „Iubire”, de Julian Barnes. Concursul a fost deschis tuturor dramaturgilor din expresie româna, textul putând fi piesa de teatru originala, dramatizare, scenariu pentru teatru dans, teatru gestual etc, care sa presupuna, însa, prezenta în spatiul de joc a unui singur actor“, a precizat, intr-un comunicat, Laura Huiban, secretar literar si PR al Teatrului Bacovia din Bacau.

Impartaseste

administrator a etichetat acest articol cu: , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com