A murit Hari Vigdar, presedintele Comunitatii Evreilor din Bacau (Update- Foto Inmormantare)

Astazi, 6 aprilie, s-a stins din viata Hari Vigdar (73 de ani), presedintele Comunitatii Evreilor din Bacau. Va fi inmormantat maine, la ora 13.00, la Cimitirul Evreiesc de la Sarata, in prezenta Rabinului Rafael Schafer, a altor lideri ai Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania (FCER), a evreilor din Bacau dar si a altor persoane care l-au cunoscut si apeciat.

Hari Vigdar, presedintele Comunitatii Evreilor din Bacaucap 20 foto evrei 4Hari Vigdar s-a nascut inainte de al Doilea Razboi Mondial, in 1940. A cunoscut bine viata comunitatii evreiesti din perioada comunismului, pana la plecarea acestora in Israel. Are un fiu care este stabilit in Tara Sfanta. A lucrat o lunga perioada in industria alimentara si a iesit la pensie de la Agricola International, companie care a produs si carne casher.

Din 2004 conduce Comunitatea Evreilor din Bacau. In ultimii ani, Hari Vigdar s-a implicat in renovarea Sinagogii Mici (aflata in vecinatatea Casei de Cultura si a Casei Alecsandri).

 

Comunitatea Evreilor din Bacau reprezenta in anii razboiului peste 40% din populatia Bacaului, iar astazi ea mai numara doar 173 de persoane. Chiar daca, inca, nu se pune problema numirii unui alt presedinte, cel mai probabil, alegerea se va face intre secretarul Izu Butnaru si inginerul Hainrich Brif, cantor in Sinogoga Mica din Bacau.

Un comentariu

  1. haim hari spune:

    Am mai scris de Hari vigder L-AM CUNOScCUT BINE A FOST COLEG DE SCOALA cu mine ca eu sunt nascut si crescut in Bacau pe stra da stefan cel mare cred ca citiori acestui articol ma cunosxc eu sunt Hari baiatu lui LEibu grasu plecat de vreo 50 de ani dar nu am uitat bacaul cel vechi ce sa va mai scriu sa fim sanatosi si voi la fel va sarut pe toti cu multa caldura si lui Hari VIGRE ZIHROO LEVRAHA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com