„Un omagiu regal pentru Romania adus de stranepotul MS Regele Ferdinand A.S.R., Printul Paul al Romaniei“

scris de Madalina-Corina Diaconu

Lansarea cartii „Un Omagiu Regal pentru Romania Adus de Stranepotul MS Regele Ferdinand A.S.R., Printul Paul al Romaniei” a avut loc vineri, 5 Aprilie, la resedinta A.S.R. Printului Paul de Romania, din Bucuresti. Dupa 5 ani de munca, volumul cuprinde 900 de

ASR Paul al Romaniei (1)ASR Paul al Romaniei (2)fotografii si facsimile din arhiva personala, prezentate publicului pentru prima data. Este un document istoric, un adevar care trebuie cunoscut. ASR Printul Paul dedica lucrarea sa victoriei obtinute in justitie, prin care tatal sau Printul Carol Mircea al Romaniei, a fost recunoscut ca prim fiu legitim si mostenitor legal al MSR Carol al II-lea. „Sunt documente si ilustratii pe care eu le-am mostenit si care nu au fost prezentate niciodata”, ne-a declarat ASR Printul Paul, „Am poze pe care nimeni nu le-a vazut, scrisori de la familia Hohenzollern. Tot ce am publicat in carte, este din arhiva mea, este ceva inedit.  Am ultima scrisoare a Reginei Maria, poze din tineretea ei, scrisori private ale lui Ferdinand dupa ce a fost exilat de Bratianu.  Am fotografii cu sigilii regale, pasaportul diplomatic al Regelui Carol al II-lea, fotografii cu persoa­ne importante din diverse tari cu care s-au intilnit in decursul anilor, cu ambasadori, premieri, printese, printi, regi, toate sunt originale. Am pus in carte si articole sau declaratii din ziarele de la vremea respectiva, care elogiaza iubirea de la Casa Regala dintre Printul Mostenitor Carol al Roma­niei si Printesa Ioana Valentina, cunoscuta Lambrino.”

Cartea urmeaza sa fie distribuita in toata tara. „Vreau sa o lansez in fiecare oras mare, pentru ca oamenii sa stie adevarul, dupa ce, timp de 21 de ani, au fost lansate tot felul de informatii neadevarate. O vom distribui gratuit în toate ?colile din ?ar?, pentru ca acestea s? o aib? în bibliotec?.” a declarat A.S.R. Printul Paul. „Cartea cuprinde si fotografii de cand eu si Printesa Lia ne-am casatorit, de cand am venit prima data in tara, din vizitele oficiale pe care le-am avut si in cadrul carora am promovat Romania”.

ASR Paul al Romaniei (5)Nota: Justitia a redactat in luna februarie 2013, motivarea deciziei din anul 2012, potrivit careia Alteta Sa Regala Printul Carol Mircea ASR Paul al Romaniei (3)al Romaniei, tatal Printului Paul, a fost recunos­cut ca prim fiu legitim si mostenitor legal al Majestatii Sale Regele Carol al II-lea. In urma acestei decizii, Inalta Curte de Casatie si Justitie i-a dat castig de cauza, definitiv si irevocabil, A.S.R. Printului Paul in dosarul de Executor, prin care acesta a solicitat recunoasterea sentintei de la Lisabona, pronuntata cu 55 de ani in urma, conform careia ASR Printul Carol Mircea al Romaniei este recunoscut din 1955, ca prim fiu legitim al MS Regele Carol al II-lea. Sentinta de la Lisabona a fost recunoscuta in Franta, Marea Britanie si Elvetia. In 2011, Printul Paul a castigat procesul la Curtea din Strasbourg, dosarul fiind inaintat cu 21 de ani in urma.

Pentru comenzi: http://www.printulpaulderomania.ro/
biografie A.S.R. Printul Paul de Romania
foto si text: Madalina Corina Diaconu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com