Municipiul Bacau a primit 15 milioane de lei de la Guvern. Banii sunt pentru pierderile operatorului de termoficare Thermoenergy Group

„Guvernul României a aprobat, în sedinta de miercuri, 6 decembrie 2017, alocarea sumei de 15 milioane lei catre Municipiul Bacau, bani cu care vom asigura continuitatea serviciului public de alimentare cu energie termica (apa calda si caldura) pentru cele aprox. 16.000 de apartamente bransate la sistemul public de termoficare din oras.

În baza angajamentelor asumate de Municipalitatea Bacau, suma va fi virata catre SC Thermoenergy Group SA, operator de termoficare detinut de UAT Mun. Bacau, în contul pierderilor induse de sistem, în conformitate cu prevederile HCL nr. 351/10.10.2017, prin care Consiliul Local a aprobat valoarea pierderilor consemnate în perioada mai 2016 – august 2017.

Facem precizarea ca, în temeiul aceleiasi HCL nr. 351/2017, în data de 7 noiembrie 2017, în sedinta extraordinara, Consiliul Local Bacau a aprobat rectificarea bugetara prin care, în conformitate cu dispozitiile legale în vigoare, o parte (8 milioane lei) din excedentul exercitiului bugetar 2016 a fost directionata catre SC Thermoenergy Group SA.

Cu ocazia respectivei sedinte a CL Bacau, obiectivului de investitii „Reabilitare si modernizare «Centru Tineret»” i s-a diminuat alocarea bugetara initiala cu suma de 470.000 lei, bani care au fost folositi în conformitate cu prevederile HCL nr. 351/2017.

În contextul deschiderii Axei 2.1B din cadrul Programului Operational Regional (dec. 2017), Municipiul Bacau intentioneaza sa reabiliteze si modernizeze Centrul de Tineret printr-o aplicatie finantata cu fonduri europene. Destinatia Centrului de Tineret va fi cea de „hub” pentru dezvoltarea spritului antreprenorial în rândul tinerilor din oras, precum si a ideilor de afaceri tip „start-up” (citeste mai multe accesând linkul: http://www.inforegionordest.ro/prioritatea-2.1b).

Apreciem ca dezvoltarea spiritului antreprenorial în rândul tinerilor bacauani poate impulsiona dezvoltarea mediului de afaceri local, prin adoptarea unor solutii creative, dar si conduce la aparitia de oportunitati care sa-i determine pe tineri sa ramâna acasa, pentru a fructifica perspectivele oferite de orasul Bacau“, se precizeaza in comunicatul de pe site-ul Municipiului Bacau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com