Ministerul de Externe al Israelului apreciaza activitatea Casei Corpului Didactic din Bacau

Casa Corpului Didactic „Grigore Tabacaru“ din Bacau a reusit in ultimii ani, prin programele educationale promovate, prin Gabriel Standeschiderea manifestata fata de studierea Holocaustului si a discriminarii de orice gen sa contribuie la strangerea unor relatii externe deosebit de importante cu Israelul sau SUA. Meritul ii apartine profesorului de istorie Gabriel Stan dar si echipei de profesionisti pe care o conduce la CCD Bacau. Ca si in alti ani, institutii importante ale celor doua tari si-au aratat aprecierea si satisfactia fata de ceea ce se intampla la Bacau. Institutia bacauana a reusit sa dezvolte o noua paradigma in domeniul educational, cea care pune in prim plan cunoasterea motivelor Holocaustului, a discriminarii, fie ca este vorba de culoare, sex, religie, etc. Gabriel Stan a fost felicitat zilele acestea de Ministerul Afacerilor Externe din Israel, iar aprecierile au fost transmise de Excelenta Sa Dan Ben – Eliezer, ambasadorul Statului Israel în România, cu care profesorul bacauan a legat o adevarata prietenie. Demn de remarcat este faptul ca MAE din Israel considera ca ceea ce se intampla in Bacau este in beneficiul, deopotriva, al Romaniei si Israelului.

Datorita programelor educationale referitoare la rasism, xenofobie, antisemitism, extrem-nationalism, intoleranta religioasa, antiislamism, antiamericanism, Holocaust, dar si preocuparilor pentru consolidarea relatiilor de prietenie româno-israeliene, Edwina Sagitto, Cultural Affairs Officer la Ambasada SUA si Gabriel Stan, directorul CCD Bacaudirectorul Casei Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacau, prof. Gabriel Stan, a fost felicitat, prin Excelenta Sa Dan Ben – Eliezer, ambasadorul Statului Israel în România, de Ministerul pentru Afaceri Externe al Statului Israel.În mesajul de felicitare se multumeste pentru colaborarea extrem de fructuoasa, considerata a fi în beneficiul ambelor tari. „Permanent am militat pentru dezvoltarea unor proiecte, menite sa contribuie într-o maniera plenara la afirmarea internationala a noului mediu educational din tara noastra. Asadar, nu pot decât sa-mi exprim satisfactia ca acestea primesc confirmari importante, care întaresc, în acest spectru, colaborarea dintre România si Israel.”, ne-a declarat profesorul Gabriel Stan, directorul Casei Corpului Didactic ”Grigore Tabacaru” Bacau.

CCD BacauDe asemenea, sunt apreciate standardele înalte ale activitatilor organizate pâna acum, exprimându-se totodata convingerea, ca acestea vor continua.

În încheiere, este felicitata si institutia bacauana pentru efortul admirabil depus în procesul de instruire al profesorilor de istorie si stiinte sociale, într-un domeniu atât de sensibil, al educatiei împotriva urii si intolerantei.

De altfel, la invitatia prof. Gabriel Stan, directorul C.C.D. Bacau, Excelenta Sa Dan Ben – Eliezer, ambasadorul Statului Israel în România, a efectuat în luna martie 2013 o vizita complexa la Bacau, care a reconfirmat sustinerea acestuia, pentru întreaga activitate de aici.

IsraelÎn ultimii noua ani Casa Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacau a fost implicata direct în organizarea unor activitati cu caracter educational si civic, ce au promovat combaterea extremismului, discriminarii, intolerantei, rasismului, xenofobiei si antisemitismului.

Asadar, institutia bacauana a initiat o suita de evenimente, precum: Simpozionul National “Implica-te în problemele comunitatii” – 2006; “Campania de educare a tinerei generatii pentru implicare civica si voluntariat” – 2007; Seminarul  „Împreuna pentru o comunitate prospera si europeana – Bacau 600” – 2008; Conferinta „Interculturalitate si diversitate în scoala bacauana” – 2009, Seminarul „Minoritati etnice si procesul de Gabriel Stan-prieten al FCER (8)modernizare în orasul Bacau“ 2010 si ultimul dintre acestea, intitulat „Bacau – o pagina de istorie recenta. Destine întrerupte”, în anul  2012.

Ultima activitate gazduita de CCD Bacau a fost ocazionata de lansarea, în aceasta luna, a unitatii didactice auxiliare, sub forma de DVD, „Istoria evreilor. Holocaustul”, care are la baza programa cursului optional, aprobata de Ministerul Educatiei, la propunerea prof. Gabriel Stan.

Si în anul 2014 Casa Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacau va organiza în parteneriat cu Institutul National pentru Studierea Holocaustului din România – „Elie Wiesel”, programul de formare continua “Holocaust, combaterea rasismului si discriminarii”, acreditat de Ministerul Educatiei, destinat profesorilor de stiinte socio-umane si dirigintilor din învatamântul preuniversitar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com