Ministerul Afacerilor Externe si Ambasada SUA organizeaza la CCD Bacau expozitia „135 de ani de relatii diplomatice România – SUA”

Ministerul Afacerilor Externe al României, Ambasada SUA la Bucuresti si Biblioteca Nationala a României, în colaborare cu Casa Corpului Didactic ”Grigore Tabacaru” Bacau – Centrul ”American Corner Bacau”, vor organiza expozitia aniversara  „135 de ani de relatii diplomatice România – SUA”.

Marjorie Stern

Expozitia ”135 de ani de relatii diplomatice România – SUA” va fi deschisa la Bacau în perioada 26 – 30 octombrie 2015. Invitat special este doamna Marjorie A. Stern, Cultural Officer al Ambasadei SUA la Bucuresti iar partener al evenimentului este Comisia Fulbright la Bucuresti.

Vor fi prezentate documente din arhiva diplomatica Ministerului Afacerilor Externe, documente istorice si fotografii scanate, transmise de Arhivele Nationale ale SUA si câteva biblioteci prezidentiale de peste Ocean. Totodata, Biblioteca Nationala a României va contribui cu mai multe colectii de carti, discuri si fotografii ale unor personalitati ale României si Statelor Unite ale Americii. Partenerii evenimentului, Comisia Fullbright la Bucuresti, va face o prezentare, prin documente, a schimburilor academice din ultimii 135 de ani.Gabriel Stan-CCD Bacau

CCD Bacau are relatii strânse cu americanii de 12 ani

Institutia bacauana promoveaza în parteneriat cu Ambasada SUA un set de programe culturale si educationale reprezentative, în special prin Centrul „American Corner Bacau”, Centrul Regional de Resurse pentru Educatia Civica si prin Centrul Educational pentru Studierea Holocaustului.  O parte dintre acestea sunt finantate direct de Departamentul de Stat, prin Ambasada SUA de la Bucuresti. „În viitor ne vom focaliza mai mult pe dezvoltarea Centrului „American Corner Bacau” si a Centrului Regional de Resurse pentru Educatia Civica, deoarece o buna functionare a acestora, permite accesul nemijlocit al elevilor si cadrelor didactice la diferite programe educationale, civice si culturale americane.  De asemenea, ne gândim sa initiem câteva proiecte educationale de anvergura, care îsi propun promovarea educatiei împotriva urii, dar si a tolerantei si reconcilierii, combaterea traficului de fiinte umane si a discriminarii în scoli. Suntem onorati de interesul sporit pe care Ambasada SUA îl manifesta fata de CCD Bacau. Aceasta situatie ne obliga sa continuam si sa dezvoltam parteneriatul cu americanii” , ne-a precizat profesorul de istorie Gabriel Stan, directorul CCD. Bacau.

„135 de Ani de Relatii Diplomatice România – SUA”,

Fulbright in Romania

Un comentariu

  1. Ecaterina spune:

    „Rela?ii diplomatice”??!!…, Este UMILIN?? TOTAL? pentru România!!

    Dar fi?i f?r? grij?! Toate marile imperii AU MURIT ÎMPREUN? CU CONDUC?TORII LOR! Dar? o clic? de zombi….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com