Un milion de dolari pentru gasirea agentului FBI Robert A. Levinson

Guvernul SUA, prin ambasade, a dat sfoara in lume pentru gasirea agentului Biroului Federal de sursa foto http://www.fbi.govInformatii (FBI), Robert Levinson, care a disparut in urma cu cinci ani. Americanul ar trebui sa-si aniverseze ziua pe 10 martie, cand (ar) va implini 64 de ani. El a disparut pe 9 martie 2007, in insula Kish.

Comunicatul Ambasadei SUA din Bucuresti:

Saptamâna aceasta, la cinci ani de la disparitia lui Robert A. Levinson, Biroul Federal de Investigatii (FBI) anunta acordarea unei recompense în valoare de pâna la 1.000.000 de dolari pentru informatii care ar conduce la localizarea în siguranta, recuperarea si aducerea sa în tara.

Robert Levinson, care va împlini 64 de ani pe 10 martie, este un fost angajat al Guvernului american care a lucrat timp de 28 de ani în cadrul Departamentului Justitiei, inclusiv în cadrul Biroului Federal de Investigatii si al Agentiei Antidrog Americane (DEA). În data de 8 martie 2007, Robert A. Levinson a calatorit în insula Kish, în calitate de detectiv particular si de la disparitia sa, în data de 9 martie 2007, nu a mai fost vazut public si nu au mai existat informatii despre el. FBI are sarcina de a ancheta infractiunile ale caror victime sunt cetateni americani aflati în strainatate si din 2007 desfasoara o ancheta pentru a-l gasi pe Robert A. Levinson.

„La cinci ani de la disparitia lui Bob, FBI continua sa urmeze toate pistele privind rapirea si retinerea sa ca prizonier”, a declarat James W. McJunkin, director adjunct al Diviziei de operatiuni din Washington a FBI. „Ne angajam sa îl aducem în siguranta pe Bob acasa, la familia lui. Speram ca aceasta recompensa va încuraja orice persoana care detine informatii despre Bob sau despre rapitorii sai sa contacteze FBI, indiferent cât de lipsite de importanta ar parea acele informatii. FBI este interesat de orice informatii legate de perioada cuprinsa între momentul disparitiei sale, pe insula Kish, în Iran si acest moment.”

În urma cu un an, secretarul de stat al SUA a declarat ca Guvernul SUA a primit indicii ca Robert A. Levinson este tinut ostatic de un grup în sud-vestul Asiei. Aceasta zona include regiunile de granita cu Afganistanul, Iranul si Pakistanul. Cu toate acestea, identitatea rapitorilor ramâne necunoscuta.

Saptamâna aceasta se lanseaza o campanie publicitara în sud-vestul Asiei pentru a creste constientizarea populatiei cu privire la rapirea lui Levinson, pentru a anunta recompensa în valoare de 1.000.000 de dolari si a solicita informatii. Se vor folosi panouri publicitare, spoturi radio si fluturasi pentru a promova recompensa si ancheta. Se va pune la dispozitia ascultatorilor si telespectatorilor din regiune un numar de telefon la care sa poata furniza informatii pastrându-si anonimatul.

FBI a publicat informatii referitoare la recompensa si fotografii ale lui Robert A. Levinson pe pagina de „Rapiri si persoane disparute” a site-ului FBI.gov. Încurajam toate persoanele care detin informatii despre Robert Levinson sau rapitorii sai sa contacteze FBI la https://tips.fbi.gov. Informatiile sunt confidentiale si pot fi furnizate sub protectia anonimatului.

Pentru mai multe informatii despre Robert A. Levinson, vizitati pagina http://www.fbi.gov/news/stories/2012/march/levinson/levinson

 

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com